diesel d-60
Član
Dobro odlican je relativna kategorija… kod nas kad je odlican onda je prosek na vise njiva 14t/ha. Dobar nam je kad smo preko 6po kj
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Slike ne znam da ubacim probaću papšenica i ječam ide u predusev zakup ne plaćam imam svoje i tudje adengo na crno posle mala korekcija a zemlja je teska za obradu pokusacu slike od kukuruz da izbacim nekako, djubrivo niko ne baca ja sam sa ovim folijarnim ureju a noću radim da ne bih doslo do ozegotina na listu tako radim vec nekoliko godina i mogu da kazem da je uspesno mislim meni rodi i to super bez ulaganjaŠta seješ nakon kukuruza?
Koliko su imali ljudi pored tvojih parcela uz adekvatnu agrotehniku?
Postavi neke slike kukuruza u tom sklopu i bez ikakvog djubriva.
humus ti je alfa i omega svakog zemljista! unistava ga nesavesno koriscenje istog tog zemljista. ovako bih to rekao uprosceno, svaka tona zrna koja se iznosi sa zemlje iznosi i odredjen broj mikro i makro elemenata, ukoliko mi ne vratimo zemlji to sto smo izneli, jednim delom zaoravanjem zetvenih ostataka, jednim delom vestackim djubrivima ili na drugi nacin, nama ce se to odraziti kroz smanjen sadrzaj humusa, nece to za god , dve pet biti tako primetno, ali na duge staze itekako hoce. sada prosek humusa je oko 2 posto, a pre 50, 100god god je bio 4,5posto, trebamo da se zapitamo da li je to odrzivo.
Mene strah od drugih stvari koje se gomilaju , a do humusa je daaaleko .......da ce nasa deca ili nasi unuci doci u gadnu situaciju sto se tice zemljista ........
Nije vjestacko djubrivo razlog glavni za smanjenje humusa . Da isto sve radimo ko sto radimo ,samo da ne unosimo vjestak uopste isto bi se smanjivao , mozda i vise .Žetveni ostaci i stajnjak, tu si u pravu ali za veštak se gadno varaš. Baš on je zahvalan za smanjivanje humusa.
Milionima gadina humus se stvarao i ništa mu nije smetalo. I gle čuda nestaje baš zadnjih 50-100 godina otkako se koristi veštak.....
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока