Kukuruz 2023

Danas skinuo 30 vrsta sto ostalo na jednoj njivi, dkc 5031,predusev beli luk, predao na silos 10280 kg. Vrste su na "duz" inace, znaci oko lanac i po. Vlaga 14,08%
Prezadovoljan koliko je izbacio dkc...

Danas smo krenuli sa 5075
Vlaga 14.2%

119e97a62f2dea403abf1deec3318ede.jpg

da4a3e05bd0e1f2cbd5b66c92959b66e.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Žetva kukuruza ide vrlo sporo, jedan od razloga su porušeni kukuruzi koji su stradali od oluje. U sedmom danu žetve imamo skoro sve njive sa polegnutim kukuruzom uz ekstra dodatak velikih uspona i bregova gde je malo falilo da prevrnemo kombajn. Kao šlag na tortu se nadovezalo i to što od danas skoro niko ne prima kukuruz na lager te smo prinuđeni da vozamo pune prikolice preko pola Srema kako bi ostavili kukuruz na silose. Sve ovo opširnije pogledajte u videu...
Hvala što ste pogledali video, za još zanimljivog sadržaja lajkujte video,komentarišite i pretplatite se na moj kanal!

Copyright © 2023. youtube.radoslav adamovic - All rights reserved.

Poz ljudi, zanima me koja je optimalna vlaga za skidanje u klipu , juce kad sam merio bio je 26% , planiramo da radimo za vikend

To je više kao idealna a ne optimalna vlaga.....
Mada neki hibridi se i sa tom vkagom poprilično krune prilikom branja.
Recimo sy Zoan fao670 sa vlagom 30% klipovi budu pola okrunjeni dok stignu u bunker.
Pričam iz ličnog iskustva...

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

To je više kao idealna a ne optimalna vlaga.....
Mada neki hibridi se i sa tom vkagom poprilično krune prilikom branja.
Recimo sy Zoan fao670 sa vlagom 30% klipovi budu pola okrunjeni dok stignu u bunker.
Pričam iz ličnog iskustva...

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
E bas Zoana imam, verujem , valjda nece puno :) da bude nesto i kod kuce da ostane :ROFLMAO:

Sta je korisceno od djubriva pred repu i sad pred kukuruz ?.Mene uvek plasilo kad pricaju kako posle repe prvi usev bude uglavnom losiji ....

5092 za nijansu bolji po prinosu od 4943 i 5075 ali zato je malo teze otpustao vlagu koja se kretala od 15.2 do cak 16.5 dok na ovim ostalima je bila do 14,6
Preostalo mi je jos 1.6 kj Rwa Lexour dua i kraj za ovu godinu.
Naj slabiji prinos je bio oko 6 t po kj.
Sve ostavljeno na lageru!
Za prinos Bogu hvala, a za mizernu trenutnu cenu bez komentara!

Nazad
Vrh