Kukuruz 2023

Ja takođe, jednostavno zakuca vlagu na 16-17% i ne mrda, da poludiš od čekanja.Što se tiče prinosa stabilan hibrid a naravno ima boljih od njega.

I jel ima posla za te pare?
Ima kolko hoces,svi isprodavali berace kada je krenulo kombajnom da se skida i ja sam to isto uradio a branje beracom je bilo spalo na 100 eu po hektaru,sada se polako vraca na branje u klipu jer nemamo uslova za susenje zrna. Kombajn je sada 18000 din po hektaru

Prešao sam baš na 0164, prošle i pretprošle godine nije me izneverio, ove tek treba da ga skidam.Takođe mi se dobro pokazao i 9241.

• Like
Reagovanja: obi
Kod mene 9911 13,8% vlage u trenutku vršidbe. Ali mi nismo imali ni blizu kiše kao neki drugi krajevi pa je možda i to uticalo.

Skinuo sam nešto malo kukuruza pa ne mogu da tvrdim ništa...za sad dkc bolji od puonira ko I prošle i pretprošle godine...al otom potom..
9911 o kom pišete mi se u opšte ne dopada,probao,odustao...0725 je bio tata za njega a isto zakuca vlagu na 15,al njemu ne zameram jer je fao 600 i kusur...

Kod mene je najbolji Pioneer bio 0412, sejao sam ga od kako se pojavio, ove godine ga imam samo na jednoj njivi. Uzeo sam njegovu zamenu 0710, za sad obećava baš.

0725 sam uglavnom sejao za branje.

0164 se odlicno pokazao i sad ima izgeda da da dobar prinos

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Hteo sam ove godine svu površinu pod kukuruzom da zasejem 9911 pa sam odustao, neke njive sam radio pola pola, 9911 i Carioka, mnogo je bolji ispao Carioka, bolje je podneo veliku količinu padavina, bolji početni porast, bolji klip, bolje otpušta vlagu.Što se prinosa tiče kod nas je prosek od 3do 5t/h.Ovo mu dodje kao šlag na tortu, da zaokružimo jednu lepu i uspešnu godinu.

Hteo sam ove godine svu površinu pod kukuruzom da zasejem 9911 pa sam odustao, neke njive sam radio pola pola, 9911 i Carioka, mnogo je bolji ispao Carioka, bolje je podneo veliku količinu padavina, bolji početni porast, bolji klip, bolje otpušta vlagu.Što se prinosa tiče kod nas je prosek od 3do 5t/h.Ovo mu dodje kao šlag na tortu, da zaokružimo jednu lepu i uspešnu godinu.
Više mu dodje kao koštica u štrudli sa višnjama.

за ове колеге комшије где сте предали кукуруз код дебељачких или бабуце

Nazad
Vrh