Kukuruz 2023

Ko visoko leti nisko pada , oces da kazes
Ma nece pasti nikad,oni ce samo kukati i nastaviti a mi do 20jutara nestajemo
Njih jednostavno tera kredit i sve samo da se radi,mnoge povoljnosti idu njima sto je nonsens po meni jer te bukvalno tera da guras i radis i nema kraja,nemoguce stati
Sedis sa covekom i prica da je lose a sedi u klasu,dzonu,stajeru za 150k evra...pa ko te tero da uzmes to...los rus jbg

Lule, ti imaš 20 kj svoje zemlje?
Kivan si na velike poljoprivrednike, a u istom si sosu kao i oni. Samo što oni mogu više da dobiju, i više da izgube.

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Sve je u količini zemlje i igri brojeva na primer :
Radiš 20h uložiš 10000e i zaradiš 5000e a neko radi 200h uloži 100000e i zaradi 50000e i oboje treba da žive godinu dana ali onaj sa zaradom od 5000e neće moći dok onaj sa 50000 ima lepo da živi.

Lule, ti imaš 20 kj svoje zemlje?
Kivan si na velike poljoprivrednike, a u istom si sosu kao i oni. Samo što oni mogu više da dobiju, i više da izgube.

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
Hahaha

rec. ---SAMO-- je prava rec

Dok su grabili sakom i kapom bilo ok,a sad prc pa nevolja

Sy bilbao

Radimo jos uvek,vlaga samo kad popijemo pivkana🤣
u8DzSlj.jpg

Sve je u količini zemlje i igri brojeva na primer :
Radiš 20h uložiš 10000e i zaradiš 5000e a neko radi 200h uloži 100000e i zaradi 50000e i oboje treba da žive godinu dana ali onaj sa zaradom od 5000e neće moći dok onaj sa 50000 ima lepo da živi.
A ako je taj od tih 200h sto radi 180 uzeo u zakup, a 20 su mu u vlasnistvu? Kome je teze?

Radim nekih 25 kj i ceo život radim u firmi.Ovde slabo ima da se kupi zemlje a slabo ima i arende.Nisam nikad hteo da napustim posao i da se posvetimo isključivo poljoprivredi.
Pošto mi je deda bio konfiskovan počeli smo raditi to što su vratili a to je bilo 4,5 ha .To je krenulo tamo negde 90-ih godina.Sada imam 35 g.staža i treba mu još malo do punog staža.Trebala bi biti solidna penzija pošto sam uvek imao uplate iznad proseka.
Poljoprivredu radim zato što mi je to dedovina i nekako ne mogu da ostavim.

Nazad
Vrh