Kukuruz 2023

Па где су вам пушке јуначе? Јбт да мене овако долазе у њиву никад кило, меса не би купио, вазда би било природно и начурално на трпези.
Чекају их ловци, али свиње дођу кад они оду. Чуо сам да су убили две ове године, али ово су читава крда.
Мени један ловац рекао да покачим ознојене мајице по ободу њиве, да онда неће да дирају кукуруз. Епилог је да осим што су се вратиле да уништавају кукуруз однеле су и мајице.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Ove godine 5068 i 5075 vlaga na 5068 od 14,5 do 16 ,8 ( danas mereno ) polego oko 20% , 5075 vlaga oko 20 % dosta je vlažniji ali polegnuće baš minimalno.

Чекају их ловци, али свиње дођу кад они оду. Чуо сам да су убили две ове године, али ово су читава крда.
Мени један ловац рекао да покачим ознојене мајице по ободу њиве, да онда неће да дирају кукуруз. Епилог је да осим што су се вратиле да уништавају кукуруз однеле су и мајице.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока
Možda su im znojave majice došle zgodne u ovim dugim letnjim noćima 😁

Jos u zetvi sam napisao da kada zetvu psenice prekida kisa moze se ocekivati dobar rod kukuruza. Pa su osuli drvlje i kamenje na mene. E sada sta je dobar rod je relativna stvar... kad sam napisao laganih 9,5 hteo sam reci da manje od tog prinosa nema!
Prosle nedelje sam rekao da su mi procene na 10t ha.
I sada opet ne valja... STRASNO!
A garantujem da ce biti ljudi sa boljim prinosom. Al no ovo je tek pocetak zetve.

Branje 2023
8AkSB1z.jpg

Kod nas sam video da su beračem obrane dve male parcele i to je to.Juče komšija traži po selu elevator za kukuruz da diže crep na kuću pošto menja krov i ne može da nađe, otišlo sve u večna lovišta.

Ja sinoc izadjem na terasu oko 10 valjda bilo,i cuje se elevator i lupanje klipova o isti kad ubacuju.Ima jos neki beru kod nas,ja ne berem oko 5 god,ali sve masine su jos tu,nestaje mi zaliha sapurina za lozenje xd,mozda cu sledece godine obrati za jednu kotarku zbog sapurina najvise.Ionako bi beracu dobro doslo malo razradjivanja :ROFLMAO: .

Mozes i kod kuce ostaviti zrno, pa nema odbijanja
Naravno,ti su domacini koji su sada i kivni na ovo stanje jer bilo super ono sto sam naveo u predhodnom postu
E sada prc,psenica bila skuplja u vrsidbi nego sada a pitanje da li ce i ici gore
Pa sada u nevolji
Bilo lepo dok je trajalo
Kombajn,prikolica,supa----sledece telehender(ili slicno sa kasikom),prikoloca i silos(kamion) sve sa klimom i opusteno-gazde e doslo sad vreme da je **greška tako pa ne valja

Nazad
Vrh