Kukuruz 2023

Kod nas izgorelo 50 jutara kukuruza i vise cigani palili gume na smecu uhvati pozar gori kukuruz ko besan podlegao pa bolje hvata

Oni su to palili da bi kukuruz izgoreo.Kod nas ko ima pored deponije kukuruz,vidim fali klipova dosta,ja pre nedelju dana nosio na deponiju neko smece kad neki cigani sa kombijem izlaze na put od deponije,garant krali kukuruza.

17 vlaga....mesano 9889,9757,0725 gde smo prolazili
Samo sam provro zbog branja
Preko 4t/kj ima
JC6r6I5.jpg
FMjwflH.jpg

Godinama je 2370 bio dobar hibrid a seme nije bilo skupo. Prošle godine su zasra.i, ove godine potvrdili. Ende.
Lule, promeni ulagače na nodetki. 😁

Кући, у башти је овршено: 14,36% влага. Нисам сигуран да ли је П9911 или П0217. Зрно лепо, крупно.

9911 ima karakterističnu intenzivno ljubičastu svilu. Kod mene je najbolji od svih koje sam sejao, bar trećina ima po dva klipa. Vlaga visoka, pre desetak dana kad sam obilazio, stabljike i dalje zelene kao da je jul.
Divlje svinje u mom kraju nikad brojnije, valjda osećaju da ima manje ljudi pa silaze u sela sa okolnih planina. Meni za sad skinule desetak posto površine.
Ovo je njiva od rođaka na desetak kilometara, celu su je poravnali.
217e93040e55d978aded7d078d3a3b81.jpg

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

9911 ima karakterističnu intenzivno ljubičastu svilu. Kod mene je najbolji od svih koje sam sejao, bar trećina ima po dva klipa. Vlaga visoka, pre desetak dana kad sam obilazio, stabljike i dalje zelene kao da je jul.
Divlje svinje u mom kraju nikad brojnije, valjda osećaju da ima manje ljudi pa silaze u sela sa okolnih planina. Meni za sad skinule desetak posto površine.
Ovo je njiva od rođaka na desetak kilometara, celu su je poravnali.
217e93040e55d978aded7d078d3a3b81.jpg

Послато са DN2103 помоћу Тапатока
Па где су вам пушке јуначе? Јбт да мене овако долазе у њиву никад кило, меса не би купио, вазда би било природно и начурално на трпези.😉

Pa sigurno na svojoj zemlji. Kako neko moze da racuna arendu? To je tvoja odluka da tako poslujes. I varira cena arende po 5-6x.

To bi isto bilo kao kada bi neko iznajmio stan u Beogradu za 1500e mesecno i kukao kako ga mnogo zivot kosta, kako su troskovi zivota u tom gradu 2500-3000e i kako ne moze da ustedi/zaradi nista.
Svasta se ovde pise. Kako se arenda tj zakup ne racuna u trosak? Ako je tvoja zemlja mogao si dati u zakup pa bez posla imas prihod, znaci i ona vredi nesto za tih godinu dana....

Nazad
Vrh