Kukuruz 2023

Svaka čast za vlagu.
Moji pioniri nikako da padnu ispod 20%.
Mada, uvek smo skidali u oktobru......

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Spremamo njive za branje beračem kod kolege....
Zrna ima a koliko 'bem li ga...
4473b5f3d01ab1fc8b1faf0a7d411d14.jpg
c2b2a6ea1865a0ea6451280851b2e31d.jpg

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

ти си боље прошао са ледом него без њега.Ови што нису тучени ледом код нас неће дати толико ,можда понека парцела али тога ће бити најмање
Kako je kukuruz izgledao jula , lagano bi dobacio 7,5-8t po kJ.

Sent from my WP5 using Tapatalk

Bolje da nije padao to sigurno,kao prvo soferka 20000,krov gde bio salonit 200000 a kukuruz dao ko da je susna godina

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Skinuto danas za probu kws advisio
10.3 tone po ha vlaga 17.9%
Oluja mu nije tako nastetila kao, drugim hibridima.

Poslednja izmena:
Ja sam danas probrao par komada da izmerim vlagu. Odnosno nabrao sam 7 klipova od Pionira i od KWS. Aparat kaze da je trenutno 16% vlaga i da je hl 73,6. Inace njih 7 je izmerilo ukupno 1580 g a kad je okrunjeno pokazalo je 1410 g. Ako nastavi ovako toplo krajem sl nedelje ce moci da se radi. Jer kako kazu da dnevno gubi 0,4%.

Radili danas pioneer 0217 oko 8 tona po ha popadanog i nakrivljenog oko 80% doduse nije pao u crnu zemlju.
Kolega radio danas pioneer 0217 ono u zivotu nitko valjda vidio nije znaci utinust je u zemlju i sljepile se biljke u zemlju a prinos oko 6. 5 tona po ha ali je kombajn morao samo u 1 stranu voziti i to na duzini od 55 metara.... Milina......
1 zanimljivost
Kolega je skidao 8 tona kukuruza po ha slicno kao i mi ali je razlika u ulogu
Bacio je pk gnojidbe 0 kg po ha (to moze proci u zavisnosti od zemljista) medjutim interesantan dio je taj sto isto uree nije nista bacio znaci njiva niie dobila nista od dusika a ima taj prinos i kukuruz nije pokazivao da je gladan.... To da nisam vlastitim ocima vidio ne bih vjerovao.
Jasno da se takva politika ne moze dugo odrzavati ali, evo na nekom zemljistu kukuruz i bez dodatnog dusika moze dati prinos dok npr uljana repica ili psenica nemaju taj luksuz

Bio u obilazak syngenta andromeda, carioca isto dobar ali kisa me omela da slikam na njivi tako da sam uspeo samo andromedu da uberem udario pljusak
f3a3deda9e7f9297631b429304e605a8.jpg

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

Nazad
Vrh