Kukuruz 2023

Danas merio vlagu na pioniru 9300 23% vlaga

Prosao sam pored jedne parcele juce do glavnog puta i lomio jedan klip DKC-a 5092. Kad sam izbrojao redove 22 cela!

e90945a5cdf7dd0bbba636b9970b2a9d.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Данас ишао из Футога преко Ирмова и тамо косе кукуруз али стабљика зелена скроз само, се клип обесио. Прво сам помислио да силирају али када сам пришао гледам Клас лексион и полако иде нема јурњаве.

Mozda za supersilazu - koncentrovanu silazu ?
Могуће некада је свињогојство у Врбасу одкупљивало кукуруз са 28-30% влаге за ту супер силажу. Е то су биле паре сејао се само 677,702 и те касне сорте па још ако имаш везу, а веза била кило вињака и гајба пива за оне на узорковању па стиснеш корпу да дроби шапурике, а они зажмуре.

Могуће некада је свињогојство у Врбасу одкупљивало кукуруз са 28-30% влаге за ту супер силажу. Е то су биле паре сејао се само 677,702 и те касне сорте па још ако имаш везу, а веза била кило вињака и гајба пива за оне на узорковању па стиснеш корпу да дроби шапурике, а они зажмуре.
prava stvar i naše razmišljanje,vrlo kratkoročno.
zato i treba da nas krkaju u svim segmentima smo takvi

Bolje da nisi napisao ovaj tekst jer se u njemu hvališ da si uzeo dobre pare na nepošten način.👎

Вероватно за супер силажу, у фирми ноћу косе кукуруз а по дану сунцокрет. Све један комбајн ради. Где ломи шапурику, смањује килажу у приколици.

Nazad
Vrh