Kukuruz 2023

Jel racunica na tvojoj zemlji ili na arendama? Ja sam na oko 140 hiljada po hektaru na mojoj

Pa sigurno na svojoj zemlji. Kako neko moze da racuna arendu? To je tvoja odluka da tako poslujes. I varira cena arende po 5-6x.

To bi isto bilo kao kada bi neko iznajmio stan u Beogradu za 1500e mesecno i kukao kako ga mnogo zivot kosta, kako su troskovi zivota u tom gradu 2500-3000e i kako ne moze da ustedi/zaradi nista.

Izgleda da će biti kukuruza ove godine....
Još jedno prijatno iznenađenje.
P0164 setva 27.04.
Posejano na 24cm.
Merili vlagu ovom sa slike, 25%......
c0c0c64070f70ef118994b0e1c73537a.jpg
3c3e1f0852a7e4ba48f6c0a549593964.jpg
82a19a897dafccc299243d5c047dbc0e.jpg

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Jeftin kukuruz pa se garavoj braći ne isplati krasti. Valjda će nešto ostati i da zaradimo malo onda....

Pa ne preprodaju oni to nego tove svinje kuci,kradu uvek.Sad merio vlagu neki LG i Kashmir ,16.9 % ,sledece nedelje se moze vrsiti .....

Jeftin kukuruz pa se garavoj braći ne isplati krasti. Valjda će nešto ostati i da zaradimo malo onda....

Aha, kako da ne! Ja imam njive blizu sela i tako lepo beru, čak i deo kukurzovine poseku da prekriju špediter. Interesantno je da prethodnih par godina nisu brali, izgleda da je i kod njih stigla kriza. (Pod "njih" mislim na lopove, koji god da su, crni ili beli...)

Do sada su mi "pomogli" u branju na jednoj njivi ,takođe i komšiji.
Koliko čujem, pala cena i kod kradljivaca .Džak u klipu išao po 300 dinara a sada je 200.
Nisam prisustvovao sastanku ali je selo odlučilo da na mesec dana angažuje privatno obezbeđenje da čuva kukuruze od krađe.Uplata je 1000 din /kj .Kažem ne znam detalje pošto je stariji sin uključen u priču.
Išao sam danas da vidim da li kradu pa sam ubrao po tri klipa od nekog pionira i tri od Dekalba.
Zrno sa tri klipa pionira je teško 710 g a DKC 750g.Vlagu nisam merio ali dekalb deluje (dok sam krunio) suvlje.

Sinoć je jedna grupa meštana sprečila krađu kukuruza na mojoj njivi.Dva golfa sa nekoliko ljudi (žena) su tek počeli da vršljaju po kukuruz kada su ih ovi sprečili .Jedan auto je pobegao a drugi su ostavili .Kada su nazvali policuju da prijave , rekli su im da to nije njihova nadležnost ali da ne pokušavaju da "dele pravdu" inače će biti privedeni.
Ove što je selo angažovalo da čuva kukuruz od krađe ,navodno kreću od ponedeljka.

Nazad
Vrh