Kukuruz 2023

Vi bi da sejete u martu i da su zeleni do novembra i pored toga fao 300 po mogućnosti. Neide to tako.
Vreme mu je da zri polako....
Pre par godina dok sam sejao dkc 3623 fao 250 redovno smo ga skidali krajem augusta sa vlagom 12....
Inače danas na otkupno mesto čovek doterao kukuruz rod 2023, 18% vlage...

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
vec 12-13g sijem fao 350-550 sredinom travnja prosjek, i uvijek je zetva tih fao grupa bila kod mene izmedu 1.10-15.10. s vlagom 12-18%

Ako sam dobro shvatio kombajnera ove bocne ‘rakete’ jedna je zaribala, tj prvo se tu nagusilo pa nije vidio od silne mase i kako je polegnuto

A ispod i trecina nozeva tj lezaji…na dekalbu se je bas namucio, na tom komadicu od 0,2ha msm da smo ga cistili tj odstopavali 6x
Malo brze potjera odmah problemi…
Pa na kraju pocelo mu se dogadati kako ukljuci one bocne kardane na hederu, tj ispred tockova tak mu svaki put pukne sigurnosni vijak cim krene palit heder

*pokupio je i granu od bagrema debela kao ruka u po njive

54f6dd60714f66955489ce4033a66461.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zašto čekaš da popravi kombajn?
Što ne skidaš kukuruz sa tvojim kombajnom?
nemam kukuruzni heder!
bio u planu zadnje 2godine al za moj kombajn traze za heder 3 reda (bez tarupa/sjecke ispod) po 5tisuca eura -_-
ja bi svoj kombajn prodao za te pare (a sa sjeckom za slamu 6500e)
tak da je prije opcija neki df 35serija sa obje adaptacije nego kupovat heder za moj kombajn

nema kod nas hektara,pisao vec milion puta i to

samo jutri i eventualno lanci

ovo se odnosi na jutre kao sto se i vidi u postu

Mozda max 10dana pa ce biti prebacen puzom u drugu prostoriju/skladiste a nesto i u jumbo vrece

Prosjek 13% vlaga

Sent from my iPhone using Tapatalk

Znači preko vagon kukuruza po ha, jel to onaj hvaljeni hibrid "pajdaš"?
kashmir di stoji bio je malo bolji.....prosjek ce biti mislim oko 10t/Ha kad sve skinem....
pajdas je uvijek tu oko 10t/ha kako koja godina, ima standard, nema oscilacije velike

Pajdaš sa 13% vlage u avgustu?
Jeste on fao 390 ali vlagu drži kao da je 650....
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
tako je kod nas zadnje 3g, posebno u gornjoj zemlji...nekad ga nismo mogli brati beračem prije 1.10 a sada ga vrsis mjesec dana prije....

danas mi dosao rođak iz druge zupanije, pao u sok kad je vidio da smo vec vrsili, 80ak km od mene, njegov zelen i bit ce za branje tek krajem 10mj a sijao samo tjedan dana poslije mene...drugacija zemlja, vlaga blize u zemlji, cesto voda lezi itd....oni kad je susa imaju prinose po 14-15 t/ha, a kad je normalna i kisna max 6-7 t/ha a ove godine mozda i 5 t/ha max, posto mu voda jos uvijek lezi u njivama

npr u takvoj zemlji no till i pokrovni usjevi bi bili dobra stvar...

Nazad
Vrh