Kukuruz 2023

Ima cesto nesto sto se mijenja sa tim crvenilom. Bilo kakva fizicka ostecenja biljke ,lom,gazenje,vjetar,led oce kasnije da pocrveni

Kolko sam prosao kroz vojvodinu i macvy juce i danas iznenadilo me kako izgledaju usjevi ljetni. Pa tu se nemoze ocekivati ni solidan prosjecan prinos . Pevo led je bio ,blago receno na vise mjesta nego sto nije ?? Plus oluje . Onda ,npr kukuruz ,nesto je naglo sazreo ,prosto neobicno . Evo sad od bogatica pa u Bjeljinu kako smo dosli sasvim druga slika .
Uglavnom ogromne povrsine izgledaju nekako s...bano , a prica se o rekordnim prinosima

Isto sam primijetio. Presli smo na nize grupe vecinom. Isto mi klipovi nekako omali. Samo mnogo nosi tezina zrna , pa me plasi sad ove crucine a kise kapi nije bilo od onig ilinjskih kisa , mozda i ovde ubrza zrenje.

5075 ,nemamo .Padavine u ovom delu atara ,za razliku od predhodnih godina su bile česte .Ne preobilne ali bilo ih je .Zemlja je I klase .

Kolko sam prosao kroz vojvodinu i macvy juce i danas iznenadilo me kako izgledaju usjevi ljetni. Pa tu se nemoze ocekivati ni solidan prosjecan prinos . Pevo led je bio ,blago receno na vise mjesta nego sto nije ?? Plus oluje . Onda ,npr kukuruz ,nesto je naglo sazreo ,prosto neobicno . Evo sad od bogatica pa u Bjeljinu kako smo dosli sasvim druga slika .
Uglavnom ogromne povrsine izgledaju nekako s...bano , a prica se o rekordnim prinosima
U Mačvi sigurno neće biti rekorda osim ispred prodavnice ,možda tek nešto iznad prosečna godina.
I Momo mogu da ti kažem da si me razočarao( i kao čovek i kao komunista😀) , prošao si mi pored kuće sigurno a nisi se javio.

Porodicu vuko , da sam bio sam bi .
Kad smo gledali guzve na granicama , na hr ili na racu ispade najbolja stara dobra pavlovica cuprija .Vidio sam nekog sa masejem 3125 i plugovima u Metkovicu ,nekako mi poznat

Nemoj se zakopavati više ,putovanje sa porodicom razlog više da napraviš pauzu.
Ima nekoliko tih maseja u okolini.

I ja bio u subotu u Bogatiću, kupio totala i apoteci i bio kod neke Joke, malo da je obiđem i da se ugrejem, a i da mi izvuče malo reume.

Kukuruzi kod mene na brdu. Setva 29.april. Bez osnovnog djubriva. Predsetveno 150 kg Urea i u 10-om listu 150 kg Kan-a rasipačem.

KWS Kolegas
g87lY6T.jpg

o6GHO7q.jpg

IxEfFJ4.jpg

KWS Advisio
CB7npUL.jpg

O0k3DWk.jpg

Pioneer 9300
ZTqLR01.jpg

hb9DOlV.jpg

Nazad
Vrh