Kukuruz 2023

Po mojim njivama se poklapa,ali me cudi da ima tako malo zelenog po ataru,i to deo tog bledje zelenog znam da je sirak na strnjici.Te dve velike pravougaone parcele (40 ha svaka)je navodnjavan kukuruz,okolo tih njiva ima jos kukuruza ali nije zelen izgleda.

Poslednja izmena:
Broj redova je osobina hibrida na svakom piše moze imati od 16-22 ali ili 14 ili 18 ali pravi uticaj na to ima kondicija hibrida u periodu kada formira klipove to je negde 5-7 list, tada već ima formiran klip, kasnije zavisi od 100 faktora, nema tu neke matematike.Na jednoj njivi imam 9911 od 2.5 metra i od 1.5 metar veci su klipovi na malom kukuruzu jer mu je pogodovalo vreme dok onaj napredniji ima i po koji loše oprašen klip.U kukuruzu je svaki dan važan.

Sveza slika i to od ponedeljka poslepodne posto znam dokle sam stigao sa silazom kukuruza

Код тебе Момо било облачно 15.08.2023
a481eaf85bde784b5933c5ff6eb38b4f.jpg

Nisu sveži snimci.
Sveži nego šta,Ja sam moje upoređivao u bobu se poklap sa stanjem na terenu.Pitanje šta mi vidimo iz kola.
Imam dve repice tanjirane dele ih 5-6 kj ,jedna tanjirana druga posle nedelju dana , jedna je pokrila zemlju 90% druga 50% ,Tačno tako se vidi na snimku.Ja sam bio prekjule pored njih.
Sad kad se prosuši idem u sred jedne potanjirati par krugova pa da vidimo da li je satelit azuran.

@Banat013 Pa nema kod nas suma xd,jedino uz reku malo,ostalo su pasnjaci i obradiva zemlja.To zeleno na slikama su ribnjaci i jos neke stajace vode,bare itd,toga ima dosta.

50 ari ?,pa vi pola goriva potrosite u voznji od parcele do parcele i na samoj parceli pola se pogazi u okretanju ....

Nazad
Vrh