Kukuruz 2022

2-2,5 t /kj je "dobar" prinos ,za naše kukuruze .
 
KWS Kolegas. Setva 23.april, razmak 24 cm. Od djubriva 200 kg Urea predsetveno. Predusev soja. Tretman Hirošimom.

yyxrKwD.jpg

7Nij6PD.jpg

MrdlsVk.jpg
 
@dukej Hrabar potez kad si smeo da posejes jednu kulturu na 50% svoje povrsine, doduse i ja sam tako ranije, ali su kod nas u prethodih par godina češće podbacile neke kulture zbog suše nego kod vas, pa sam izbacio racunicu ovo mi je najisplativije i najvise cu toga sejati, nego od svega manje vise podjednako pa na kraju ispadne nekako. Znam da ti sojinu slamu koristis i za grejanje, ako je i to jedan od razlog
 
Moram, zbog slame za grejanje. I to mi zadovoljava tek 50% potrebnih bala u normalnoj godini, ove daleko manje.
Uzgred, kod nas se soja (do sad) sejala jako puno, veće gazde su je imale i na više od 50% površine. Sada je jako puno priče da će svi drastično smanjiti soju...
 
ova njiva uzeta u zakup februara meseca ali gazda je vec izorao i to krajem januara,bacena urea i mesavina oko 4kg po aru... za sada lepo izgleda ima trave samo spartana nije prskana jer je nejednako nicanje ali ima i kukuruza

p0164



Послато са SM-A536B помоћу Тапатока
 
Poslednja izmena:
iz tvoja usta u bozije usi,pa bice valjda samo cena da bude neka dobra

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока
 
Kiraj, ova tvoja zemlja sa slike na kojoj ej ovaj podgoreo kukuruz, ovako na prvu izgleda neka crnica odozgo, jete li probali kopati što je dolje ispod da tako brzo zasuši i ispuca, šljunak, pesak ili nešto treće?
 
Kiraj, ova tvoja zemlja sa slike na kojoj ej ovaj podgoreo kukuruz, ovako na prvu izgleda neka crnica odozgo, jete li probali kopati što je dolje ispod da tako brzo zasuši i ispuca, šljunak, pesak ili nešto treće?
Kod nas nema šljunka ,dole bi trebalo da je glina .Tako brzo zasuši i ispuca jer nema padavina .Ova zemlja može dugo da izdrži bez padavina ali ne do beskonačnosti.
Ovo je izmerio član koji je od mene udaljen 20-ak km.
Падавине од 1 јануар до 31 јула у мом кишомеру :187
Sada sam malo bolje pogledao ,o kakvim ti pukotinama pišeš.Ovo nisu nikakve pukotine .Ima deo atara gde bi mobilni propao do kine.
 
Poslednja izmena:
Zanimljivo kako je kukuruz izgurao takve klipove dok vam je soja skroz podbacila!
Skoro isti slucaj i kod nas!
Ima losih kukuruza ali ima od tih koji su odavno podgoreli ali oplodnje je bilo i nisu bas za otpis! Cak neki i dobro izgledaju.
Soja nam je ubi Boze, katastrofalna!
 
Izgleda da je ove godine kukuruz lakše podneo sušu i da će podbačaj biti manj nego kod soje.
 
Jedan moj komšija je i prošle i ove godine posejao kukuruz tek posle 15 maja. Eno ih sada zeleni ko u maju mesecu i guraju dobro. oprasivanje je dobro, i nema potpaljivanja listova koji su bliže zemlji. Sad ako mu dođe neka kiša opet će imati dobar prinos kao i prošle godine. Da li je bolje sejati ove FAO 300 i 400 tako polovinom maja? Sve mi izgleda da oni nekako dok su mali lako preguraju visoke temp u junu i julu i onda kad im dođe avgust onda i bude nekih kiša pa i ima čovek se čemu nadati.
 
Kako se kukuruz približava vršidbi sve je bolji verovatno će tako biti i sa sojom neznam kako al je tako.
 
Nazad
Vrh