Kukuruz 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod mene baš kontra, kukuruz na kukuruz najčistije njive sa najmanje muke.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Posej neki ultra ako već nećeš Suncokret ili Žito.
Ja idem dve eventualno tri godine kukuruz pa suncokret, posle vršidbe suncokreta idem total a kada prskam jedne godine Fokus, drugi put Fyzilendom.

Prva slika 17.05 a druga 27.05 dobila hirosimu
5843b57c089f431fec9547b3769926bf.jpg
c4cbe1390a2c6f876a8db73c68097ff8.jpg

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Evo jos jedna slika,kako raste za 10 dana
8a5ac5d8ab14624f03041d422b09d0ca.jpg

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Pozajmio sam u brata od tetke, ovo su bile kopacice tako su se zvale u nasem kraju, staro je minimum 50 godina
Pa je on prepravio, ubacio pozadi S opruge, a napred raonik za spartac.
Zanimljivo je da ide mnogo bolje u zemlju nego klasican Imt spartac.

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka

Posle uljane repice, suncokreta na red je došao i ultra hibrid kukuruza. Verovatno vam je poznato šta se dešavalo sa uljanom repicom, takođe ste mogli da vidite direktnu setvu suncokreta sa HMS sejalicom koja nije uspela zbog zemljišnog delovanja herbicida Slash. Jedina opcija koja mi je preostala je kukuruz pa sam rešio da još jednom pokušam, pripremim njivu za setvu i posejem kukuruz. Prvo sam radio setvospremačem Vibrocult m610 i traktorom Case Puma 155 u pokušaju da sačuvam vlagu ali se ispostavilo da sam ipak trebao istanjirati ovo jer sam svakako izvukao svu vlagu iz zemljišta i nicanja neće biti do ozbiljne kiše. Setvu sam obavio traktorom Armatrac 1104 lux i sejalicom Monosem . Sve u svemu, KAKO SAM TREĆI PUT POSEJAO ISTU NJIVU pogledajte u videu... Hvala što ste pogledali video, za još zanimljivog sadržaja lajkujte video,komentarišite i pretplatite se na moj kanal!

Posle uljane repice, suncokreta na red je došao i ultra hibrid kukuruza. Verovatno vam je poznato šta se dešavalo sa uljanom repicom, takođe ste mogli da vidite direktnu setvu suncokreta sa HMS sejalicom koja nije uspela zbog zemljišnog delovanja herbicida Slash. Jedina opcija koja mi je preostala je kukuruz pa sam rešio da još jednom pokušam, pripremim njivu za setvu i posejem kukuruz. Prvo sam radio setvospremačem Vibrocult m610 i traktorom Case Puma 155 u pokušaju da sačuvam vlagu ali se ispostavilo da sam ipak trebao istanjirati ovo jer sam svakako izvukao svu vlagu iz zemljišta i nicanja neće biti do ozbiljne kiše. Setvu sam obavio traktorom Armatrac 1104 lux i sejalicom Monosem . Sve u svemu, KAKO SAM TREĆI PUT POSEJAO ISTU NJIVU pogledajte u videu... Hvala što ste pogledali video, za još zanimljivog sadržaja lajkujte video,komentarišite i pretplatite se na moj kanal!
Koji hibrid si posejao? (odgledao sam snimak, neću nikome reći koji je hibrid ;-) )

U nedelju pre ovih kisa sam odradio prihranu ureom. Sta mislite da li ce ovoliko kise isprati azot?
Nešto slično sam uradio, u jedan deo njive stavio ureu pre pljuskova, u jedan posle. Sad se jasno vidi razlika, ono što je prihranjeno pre pljuskova zaostaje u porastu i manje je zeleno od drugog dela. Nameravam da ponovim prihranjivanje ureom, što pre.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh