guest 43101
Član
Kod mene baš kontra, kukuruz na kukuruz najčistije njive sa najmanje muke.
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Evo jos jedna slika,kako raste za 10 danaPrva slika 17.05 a druga 27.05 dobila hirosimu
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Ne brini nista, samo nek padaU nedelju pre ovih kisa sam odradio prihranu ureom. Sta mislite da li ce ovoliko kise isprati azot?
Ako su padavine obilne dobar deo će se isprati u nepovratU nedelju pre ovih kisa sam odradio prihranu ureom. Sta mislite da li ce ovoliko kise isprati azot?
Kojih kiša?U nedelju pre ovih kisa sam odradio prihranu ureom. Sta mislite da li ce ovoliko kise isprati azot?
Koji hibrid si posejao? (odgledao sam snimak, neću nikome reći koji je hibrid ;-) )Posle uljane repice, suncokreta na red je došao i ultra hibrid kukuruza. Verovatno vam je poznato šta se dešavalo sa uljanom repicom, takođe ste mogli da vidite direktnu setvu suncokreta sa HMS sejalicom koja nije uspela zbog zemljišnog delovanja herbicida Slash. Jedina opcija koja mi je preostala je kukuruz pa sam rešio da još jednom pokušam, pripremim njivu za setvu i posejem kukuruz. Prvo sam radio setvospremačem Vibrocult m610 i traktorom Case Puma 155 u pokušaju da sačuvam vlagu ali se ispostavilo da sam ipak trebao istanjirati ovo jer sam svakako izvukao svu vlagu iz zemljišta i nicanja neće biti do ozbiljne kiše. Setvu sam obavio traktorom Armatrac 1104 lux i sejalicom Monosem . Sve u svemu, KAKO SAM TREĆI PUT POSEJAO ISTU NJIVU pogledajte u videu... Hvala što ste pogledali video, za još zanimljivog sadržaja lajkujte video,komentarišite i pretplatite se na moj kanal!
Nešto slično sam uradio, u jedan deo njive stavio ureu pre pljuskova, u jedan posle. Sad se jasno vidi razlika, ono što je prihranjeno pre pljuskova zaostaje u porastu i manje je zeleno od drugog dela. Nameravam da ponovim prihranjivanje ureom, što pre.U nedelju pre ovih kisa sam odradio prihranu ureom. Sta mislite da li ce ovoliko kise isprati azot?