Kukuruz 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kasmir i tvitor na jednoj parceli a na drugoj tvitor i pionir znaci ista agrotehnika a razlika od 300-400 kg po kj ...po meni neopravdava svoju cenu... ove god nas je obilazila kisa mozda u kisnim god je drukcije

U susnoj godini tweetor jako los,u dobroj godini extra.Ja od ove godine izbacujem tweetor,ostaje iclusiv i gloriet i naravno dkc

Kod nas je bio ok Tweetor,ali nije godina u kojoj je rekorder.
6804951dd7df586e88c55cca20cf398d.jpg

Ovaj 9911 kao da je dao grupa 800....pricali mi stariji pre bio neki zp813 klip debeo cekicar ne moze da ga savlada...tako mi dodje ovaj 9911 kad je kisna god.

Mislim da 9911 nije više ono što je nekad bio. Ja sam ga prošle godine imao samo iz razloga što mi preostalo 2 setvene jedinice iz prethodne godine. Inače mi je pre toga bio par godina nosilac proizvodnje.
Prinos odličan, ali uvek je bio malo teži na spuštanju vlage.

Inače i dalje jako tražen hibrid.

Имате ли нека размишљања шта да сејете од кукуруза (за скидање у зрну) на прошлогодишњим сунцокретиштима, а да рачунате на услове суше?

Bolje nemoj nista poseti, manje ćeš se nervirati!
Daleko najgori predusev za kukuruz
Trebao si neko žito al sad nesto iz ranijih grupa i to rano posejati po meni.

Nema tu pravog valjanog hibrida za takve uslove jer ipak nije kukuruz kaktus.Ne znam da li je suncokret gori predusev od lucerke koju nikako ne volim ali šta da radimo kada je takav plodored.U sušnoj godini bude baš loše.

Имате ли нека размишљања шта да сејете од кукуруза (за скидање у зрну) на прошлогодишњим сунцокретиштима, а да рачунате на услове суше?
Poseješ bilo koji i moliš se za kišu.Ima da bude dobar.Neće svaka godina biti sušna.
Ako se bojiš suše ,probaj da poseješ ječam.

ЗП 434 једино решење па ако буде година да ваља биће и приноса, а ако година омане омануће сваки па и 434 али, мање једа.

Misliš zbog jeftinijeg semena?Tako sam se i ja zeznuo prošle '21 i posejao OS 398 na lucerište, bilo mi žao da posejem Pioneer, na kraju k od ovce.Ove godine imam opet lucerište kao predusev i ide isključivo Pioneer pa da vidimo.

Na prezentaciji Pionira pre nove godine za setvu na laksim zemljistima i gde je predusev suncokret preporucuju P9757 koji je noviji hibrid i treba da zameni P9537.

Misliš zbog jeftinijeg semena?Tako sam se i ja zeznuo prošle '21 i posejao OS 398 na lucerište, bilo mi žao da posejem Pioneer, na kraju k od ovce.Ove godine imam opet lucerište kao predusev i ide isključivo Pioneer pa da vidimo.
Па да на то сам мислио ако и омане бар није много уложио у семе и ја би избегао прихрану прве године на луцеришту.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh