Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ma to opticka varka,paklica je sve manja i manjakoji je ovo gmo boga mazo?
Nije samo broj zrna bitan, npr pogledaj i duzinu zrna i odnos zrna i oklaska, tzv okomina ili kako tko vec zove.....i biti ce ti sve jasnije, nije isto jel zrna na klipu ima 60 ili 70%.....pa probaj uzeti kukuruz od nekoliko sjemenskih kuca i vagati i prepoloviti klip na pola.....kad sam to poceo gledati, stvari su bile jasnije......a druga stvar je sklop......sijem sve na 20cm, to se pokazalo ok.....sve rjeđe od toga je veliki gubitak na prinosu....Predlažem da barem na kratko zaboravimo na sušu i probleme koje nosi sa sobom. Ionako ne možemo na to ujecati, samo se grizemo iznutra.
Zanima me koliko na prinos utječe broj redova zrna. Sijem BC Pajdaš koji ima 14 redova, ali veliko zrno. Neke sorte imaju po 16 ili 18 redova. Kakvo je zrnje kod tih sorti. Pretpostavljam da je sitnije. Kad bi bilo jednako krupno kao kod klipova s 14 redova, bio bi to jaaaako debeli klip.
Pitanje je na što obratiti pozornost kod izbora sorte za određeno željeno vrijeme dozrijevanja.Kriterij koji mi se čini logičan je:
broj redova na klipu x broj zrna u redu x masa 1000 zrna
Jesam li u pravu ili griješim?
Nije samo broj zrna bitan, npr pogledaj i duzinu zrna i odnos zrna i oklaska, tzv okomina ili kako tko vec zove.....i biti ce ti sve jasnije, nije isto jel zrna na klipu ima 60 ili 70%.....pa probaj uzeti kukuruz od nekoliko sjemenskih kuca i vagati i prepoloviti klip na pola.....kad sam to poceo gledati, stvari su bile jasnije......a druga stvar je sklop......sijem sve na 20cm, to se pokazalo ok.....sve rjeđe od toga je veliki gubitak na prinosu....
Ово личи на младе смрдибубе. Мислим да не могу велику штету да направе на кукурузу.Inače šta je ovo?
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Padala danas 7,8 minuta......a toliko su najavljivali......jos mozda bude nesto u subotu, al nevjerujem, sve nas obilazi.....Kod nas pocela da pada, najavljuju cijelu noc…
Ameri bacali prosle nedeljeGmo bubamara.