Zemlja je eoma plodna i "živa", sve što zaorem (tarupiram kukuruzovinu, bude baaaš mnogo mase) preko zime nestane i nema mu ni traga jer istrune, dakle bakterije koje to prerađuju su tu, dolazi tu i nešto stajnjaka. Sijem kukuruz jako često za moju okolinu, uvijek 18-19cm (kod mene se inače sije na 25cm i više) i sa ovim djubrenjem imam daleko najveće prinose u široj okolini od redovno preko 15t/ha sa vlagom ispod 14%. Prošle godine jedna parcela od hektar koja je uz rijeku (ima baš idealne uslove) dala je 18t zrna sa 13.8% vlage, kombajn se gušio svo vrijeme dok je vršio, hibrid je bio OS Kulak sijan 10.4. na 18cm. Čak i na toj gustini je, po mom brojanju, oko 30-40% biljaka imalo dva klipa.
Imam kvalitetnu zemlju sa vrlo dubokim oraničnim slojem, orem takođe maksimalno duboko kolikoo traktor može da vuče. Štetočine uništavam prskanjem zemnim insekticidima tako da ni tu nema štete. U principu maksimalna agrotehnika koja mi je dostupna. Košta to dosta novca doduše ali bude i mnogo kukuruza na prodaju, zimus je otišlo 35 tona po 330KM/t tj. 170 EUR/t, dakle nešto manje od 6000 evra pa se isplati.