Малчице сам шизнуо данас, па сам ишао у "лов на семе". Почело је са апотеком где сам оставио списак шта ми и колико треба, где сам чуо да им испоручују семе баш на кашичицу и да га имају генерално недовољно. Осим домаћих хибрида и то не баш најширег избора, било је на стању неког "Рајфајзена", кога нисам ни разматрао и онога са којим ме је изгледа судбина везала - "Синџентиног Пака", па сам купио пола семена тог хибрида по 4290 динара за кесу запрашеног семена.
Онда сам ангажовао комшију који је сада у Панчеву, да види код неког "његовог" шта тренутно има на стању од онога што ми долази у обзир, те сам са те стране испословао другу половину семена, што се потрефило да буде KWS-ов "Колегас", који је такође запрашен, али му је цена за кесу 6300 динара.
Оба човека који држе те апотеке, рекоше ми исту ствар - наши (онолико колико могу то да буду) извезли семе, како овај из Панчева рече, Немцима. Какогод, нећу више да жуљам мозак за биркањем семена и распитивањем да ли га уопште има - снабдео сам се за ово пролеће.