Kukuruz 2021

Komsijin kukuruz,izgleda zaboravio na njega
8f18e056494cb12b58f653ab03f2ab94.jpg
fd2b6064b4eda4f8c099a0ff64cb81b2.jpg

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Djordje jel ovo neka stara mera za razmak izmedju biljaka,da moze vo da legne izmedju?
То се зове "три у метар", ал' није за зезање - мој познаник из Остружнице ми рече да у њиховом крају чешће посејан кукуруз слабо шта изнесе до јесени. Нам из равнице је заиста за чуђење, али нису људи криви што је тамо таква земља.

Obrao do juce tri hektara, prinos i nije tako los kako je izgledalo to sve ljetos , ima klipa cetiri prikolice na hektar, prikolica je tehnostroj jednoosovinka, normalno sa nastavcima zapremine kada se uvrsi negdje do 5,5 kubnih, e koliko to dodje suvog zrna ne bih da nagadjam. Hibrid je 606, sijan 20 i nekog aprila, 350 kg 3x15 npk, 150 kg uree, i u spartanju 200kg kan, sve po hektaru, razmak sijanja 26cm. Zanimljivo je da kukuruz bio bolji gdje je u mono kulturi nego po ugari (koja je jos djubrena i stajnjakom), ne mnogo, ali je ipak bolji, ovamo gdje je losiji ''plice'' tlo tj vodopropusnije ili sto bi se ovdje reklo -purevina. Slikao sam sve, ali jbg ne znam da postavim slike.

Zaboravih, sto se tice ovog gore kukuruza sto je Djordje okacio slike, pa jebi ga nismo svi te srece da imamo zemlju u Vojvodini, ima nas i sa jevtinijim kartama. Kada sam bio NOR-u :haha: u jednom planinskom kraju vidio sam gdje ljudi siju kukuruz rucno, redom kao psenicu, kopaju sve redom i povrsine su po 10-tak ari, to je jednostavno tako tamo i to je to, malo za zivinu i tako...

Kod nas dvoje zakosili za licne potrebe prinos kod jednog oko 1500 kg po ha vlaga 18.5 a kod drugog 7.5 t/ha vlaga 22.. Zemlja slicnog kvaliteta ali nije isto padavina.. Tako nesto se i ocekuje ovde.. Šareno..

Obrao do juce tri hektara, prinos i nije tako los kako je izgledalo to sve ljetos , ima klipa cetiri prikolice na hektar, prikolica je tehnostroj jednoosovinka, normalno sa nastavcima zapremine kada se uvrsi negdje do 5,5 kubnih, e koliko to dodje suvog zrna ne bih da nagadjam. Hibrid je 606, sijan 20 i nekog aprila, 350 kg 3x15 npk, 150 kg uree, i u spartanju 200kg kan, sve po hektaru, razmak sijanja 26cm. Zanimljivo je da kukuruz bio bolji gdje je u mono kulturi nego po ugari (koja je jos djubrena i stajnjakom), ne mnogo, ali je ipak bolji, ovamo gdje je losiji ''plice'' tlo tj vodopropusnije ili sto bi se ovdje reklo -purevina. Slikao sam sve, ali jbg ne znam da postavim slike.
Oko 1800-2000 kg bude kada se okruni, moje su prikolice od 5.5- 6 kubika i kada ih okrunim bude oko 2t zavusi i do kukuruza ali u to sam siguran jer svake godine okrunim po neku celu.

Hektolitar kukuruza varira od godine go godine, hibrida do hibrida kao i vlage. Kod clana biber99 sam dovozio kukuruz Pronar 9t DKC 12%vl dok kad je P i 14%vl bude 9.5-9.7t.
Za klip - zrno 400kg+-

Nazad
Vrh