Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pionir P9911Ovo nije kukuruz nego praznik za oči. Kod nas ove godine takvog skoro da i nema. koji hibrid je u pitanju.
То се зове "три у метар", ал' није за зезање - мој познаник из Остружнице ми рече да у њиховом крају чешће посејан кукуруз слабо шта изнесе до јесени. Нам из равнице је заиста за чуђење, али нису људи криви што је тамо таква земља.Djordje jel ovo neka stara mera za razmak izmedju biljaka,da moze vo da legne izmedju?
Oko 1800-2000 kg bude kada se okruni, moje su prikolice od 5.5- 6 kubika i kada ih okrunim bude oko 2t zavusi i do kukuruza ali u to sam siguran jer svake godine okrunim po neku celu.Obrao do juce tri hektara, prinos i nije tako los kako je izgledalo to sve ljetos , ima klipa cetiri prikolice na hektar, prikolica je tehnostroj jednoosovinka, normalno sa nastavcima zapremine kada se uvrsi negdje do 5,5 kubnih, e koliko to dodje suvog zrna ne bih da nagadjam. Hibrid je 606, sijan 20 i nekog aprila, 350 kg 3x15 npk, 150 kg uree, i u spartanju 200kg kan, sve po hektaru, razmak sijanja 26cm. Zanimljivo je da kukuruz bio bolji gdje je u mono kulturi nego po ugari (koja je jos djubrena i stajnjakom), ne mnogo, ali je ipak bolji, ovamo gdje je losiji ''plice'' tlo tj vodopropusnije ili sto bi se ovdje reklo -purevina. Slikao sam sve, ali jbg ne znam da postavim slike.
Пре неки дан написаше људи да је кубик кукуруза у клипу - 400-450 кила зрна.e koliko to dodje suvog zrna ne bih da nagadjam