Kukuruz 2021

Danas skinuli malu parcelu p0412 nije los.Doduse bio je parlog tu nije radjeno 7-8 godina.

Skidali smo do sad 4 lokacije ,Žednik, Zrenjanin ,Pančevo i Požarevac . Za sad požarevac vodi. Najlošiji je zrenjanin na suncokretištu. Požarevac najčešće od 8-9 tona/ha , gde nije rešen sirak kako treba smanjenje Prinosa i do 3 tone po ha. Ukratko

Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka

Kod nas su njih nekoliko zakosili zbog stoke da imaju za hranu i navrli 700 ,800 kg po jutru,katastrofa ali to su kukuruzi na gornjoj zemji tako da ima nade da bude bolje

Zp 366, vlaga 20,7. Mislio sam da će moći u petak,subotu da se radi, ali moram sačekati još malo,da vlaga dodje bar do14,5 -15. Najveći problem za tu parcelu- verovatno će biti kradje, inače ne bih žurio.

Šta kaže struka i iskustvo koliko opada vlaga na dnevnom nivou sa ovim temperaturama? U nedelju merena vlaga 18,90

Juce krunili polegli pionir. Vlaga 18,9.
Prinos oko 2500 kg/kj. Mada danas ce biti jasnija slika sto se tice prinosa.

Šta kaže struka i iskustvo koliko opada vlaga na dnevnom nivou sa ovim temperaturama? U nedelju merena vlaga 18,90
Ove godine struke nema.
Klipovi mali, zatvoreni hermetički u šuški su vlage oko 25%
Čisto sumnjam da će doći u jus
Stari tvrdi da će kasnije da se ubudjaju

Oni srednji klipovi koji bar malo otvore šušku su oko 17-18

Oni veliki klipovi..... nema ih jbg

Uvek sam se vodio time da vlaga koja udje u oktobar tako i ostaje

Jos sad za vikend najavljuju zahladjenje,pa tesko je da ce vlaga ici ispod 14

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

@F.E.A.R
ako je ko danasnji dan do 27-28 temp i blagi vetric? Jel ima sanse 1% dnevno?
A jbga ima i vise sigurno,...to su nekakvi parametri negde ima da skine i do 2% na 30 stepeni uz vetar aj ga znaj.Meni se desavalo da je u 4 dana sa 18 vlage palo na 13.5 a mislim da je mnogo toplije ovih dana. i ja sam bas u frci oko skidanja,padaju klipovi stablo se lomi a najavljuju losije i vlaznije dane od petka. Podice se vlaga ali me vise zabrinjava neki jak vetar,mislim da ce steta biti znacajna. Ne znam ali idem danas da merim vlagu na tom famoznom pioniru 217 on mi je kritican ove godine
Danas kod nas preko 30C

Ja sam juče merio i DKC 4943 je na 13,90 a KWS Kashmir je na 14,28%. Interesantno je da je pre tačno 8 dana bila 20-22%. Ali imam jedan problem. Kako pipnem klip da ga otrebim od komuše on samo otpadne. Štaće biti kad ga bude radio kombajn ako ovako otpada na blagi dodir. Većinom su klipovi oboreni msl oko 90% tako da i ako padne ova kiša u petak što najavljuju neće mu škoditi. Mada ne treba kiše sad kod mene ni kap.

Danas malu povrinu obrali gde je jaka zemlja p0412 nikada nisam nabrao vise kukuruza tu.Jos da je bila kisna godina.

Ostalo jos 60ari zp555.

Nazad
Vrh