2808
Član
Kod nas se razduva vetar i naidjose oblaci ali i odose prema kragijevcu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Prvi posejan, 11.4 katastrofa los hibrid. Jos da zlo bude vece malo peskovita zemlja. Nicanje je bilo ocaj, porast ocaj. Tog sam otpisao, sreca samo 3 kj tog hibrida. Isti dan posejana njiva sa dkc hibridom iz Rumunije. Svaki je nikao, kao rafal. Kada je pionir imao 4 lista dkc je vec imao 6. Bas skoro nisam imao tako lose nicanja od strane pionira.Jel ima neko p0362 ? Kako je podnio ?
Greškom ode smajli , kucam sa mobilnog pa ne znam kako da obrisemKod mene već polako gube boju. Listovi više nisu onako modri. Kad iščupam bokor muhara ispod ima lepe vlage. Ali mislim da je to jako malo za kukuruz. Ja sam u onoj zadnjoj turi dobio 60-70 l i sad pre par dana oko 13l. Međutim to je dosta malo. Obzirom da se klipovi polako obaraju moja procena je da će posle 1 septembra moći ladno da se radi. A i kiša nema u najavi osim opet visokih temp. Šta će od svega ovoga biti videću na vagi.
Ako ovako nastavi ne gine mu ni berba a ni vrsa boga mi krajem septembra, pocetkom oktobra(slicno i kod mene,sta je bilo zelenkasto polako se susi i podgoreva). Sta je odradio- odradio sumnjam da ce biti bolje mada ima lepo ukorenjavanje i nema za sad tu problema,na nekih 10 do 12 cm vlažunjava zemlja. Kako je kod ostalih?Jutros dugorocna prognoza ceo avgust suv bez obilnih padavina,prosecna temp iznad 32 i ne ide ispod 20 na tv-u.Upravo se vratio iz polja, isao da naberem secerac za pijacu. pre toga sam bio u petak.
Znaci sto Momo kaze, kukuruzi su u ozbiljnom problemu.
Od nedelje vecina komotno moze beracem da se bere.
Naspram moje njive sa secercom ima posejan kukuruz jako kasno, kraj maja rekao bih....
U petak je izgledao extra, visok, zelen ni jednog lista nije imao podgorelog.
Bas sam otvarao klipove da vidim kako se oplodio. I oplodilo se svako zrno.....
Danas taj isti kukuruz klipovi obeseni na dole, i kada se otvore mekani kao parce creva za zalivanje kada ga ostavis na suncu.
Inace i secerac je u petak skroz bio zelen a danas mozda cak i 70% lisca suvo na njemu......
2017te imao 8 ha,obrao 8 prikolica jednoosovinki u klipu.2017te drugar skinuo svu površinu pod kukuruzom od 29og avgusta do 2og septembra..
To i ja kazem:,,daj bože,,...Misliš da će ove godine biti bolje? Daj bože...
Godine 2012. berbu kukuruza sam započeo 27. Avgusta.2017te drugar skinuo svu površinu pod kukuruzom od 29og avgusta do 2og septembra..