Kukuruz 2021

Колега Пет ово је одлично каснија сетва ове године пун погодак,за све културе. Имам нешто кукуруза сејаног 5 маја сутра идем да видим како то изгледа

Ja sto se tice kukuruza uvek gledam da ga sto ranije posejem u slucaju da vreme dozvoljava. Ove godine i nije to bas dobro ispalo ali ko je mogao znati da nakon toplog vremena i dobrih uslova za sejanje i nicanje moze doci u dva navrata hladan period i to plus sa snegom.
Ipak kad je izasao iz zemlje sto mi je bilo najvaznije polako se borio i gurao.
Sto se tice suncokreta, obavezno vec vise godina u nazad posejem ga posle kukuruza dok o soji i da ne pricamo, pre 2 godine posle 10 Maja pa do 31 posejao sam vise od 60 kj.
I na kraju sve zavisi od toga kad i koliko padavina ima i to zavisi u meri od 90% a nase sve ukupno sto uradimo je 10%
Taj dokaz sam imao 2017 kad isto sam kukuruzu uradio ono sto sam i godinu dana pre cinio, da bi 2016 imao prinose od preko 7 t po kj pa cak i preko 8 t a 2017 i od 180 kg po kj.
To ti se zove zanat koji ne zavisi od tebe vec od Onog odozgo!

Kod mene zp434 najgori,preko njega na drugoj parceli,ista zemlja,predusevi,obrada,Kashmir koji puno bolje izgleda,kod Zp-a nema ni klipova uopste na dosta biljaka....

Osušeni listovi se ne mogu regenerisati, nove listove posle metlice takođe neće terati. Najviše se mogu transformisati kukuruzi koji su najmanje bili oštećeni, tj. živi a uvrnuti listovi će se transformisati u jedre listove a osušeni baš i neće.

Шањи, зар сте у Дебељачи били баш толико критични са кукурузом, да после ових киша цениш да сте на 30% приноса?

Шањи, зар сте у Дебељачи били баш толико критични са кукурузом, да после ових киша цениш да сте на 30% приноса?
Za nepoverovati.... izgleda kośava i suv vazduh osušio polen pa se nije oprašio. Ali videću za par dana . Možda nisam dobro video jer još nije krenuo formiranje zrna.

189ad2040edb7bf12aaa236a93b317b2.jpg

e5bf9c76a23bb7b02974eaefb2940edd.jpg

cdb47230a1f8b351ec1b722c766559d5.jpg

Ovo su moji kukuruzi. Očukao ih je grad i oborio ih je vetar. Vetar nije mnogo, ali grad me je dobro zakačio. Ovo su oni kukuruzi za koje je kolega [mention]pidikanac [/mention] pitao šta očekujem od njih. Od onog trenutka do sada su skočili na 180cm visine. Sad, jbg, šta sad da očekujem, ne znam….
Od iskustva mogu da kazem, stabiljki koji nisi prebijene(polomljene) imace normalan rod, ali gde si prebijene nece imati klip, odnosno na vrhu ce pustiti klipcic od 5-10 cm koji imaju mnogo sitno zrno ili uopste nemaju. Ako je steta samo na listove budite bez briga.

Dekalb jeste da izgori medju prvima ,ali za oplodnju po vrucini je br 1 . Sijem dkc godinama(do ove godine , ove sve P) , il ga ima il ga nema , al krezav nije nikada .

Izdržao sve do sada i onda se javi ova gamad.. Ponegdje 1 a ponegdje po 6-7 na klipu. Šta li će bit sa toga

Nazad
Vrh