Kukuruz 2021

A komsijska njiva je losa zato sto je sijana ranije?????????????
Нигде то нисам написао. Не знам зашто је лошија, кукуруз му је био добар у време када сам ја сејао. Можда је до хибрида, ђубрења... И други кукурузи у овом потезу су слични или мало бољи од овог до мене и сви су добро осетили сушу.

Боље да човек ништа не пише, не качи слике, јер уместо да се у расправи покуша доћи до неког закључка, добије оваква или слична питања.

Молим модератора да обрише мој претходни пост.

Послато са HTC 10 помоћу Тапатока

Нигде то нисам написао. Не знам зашто је лошија, кукуруз му је био добар у време када сам ја сејао. Можда је до хибрида, ђубрења... И други кукурузи у овом потезу су слични или мало бољи од овог до мене и сви су добро осетили сушу.

Боље да човек ништа не пише, не качи слике, јер уместо да се у расправи покуша доћи до неког закључка, добије оваква или слична питања.

Молим модератора да обрише мој претходни пост.

Nemoj nista da te cudi, ovo je vise postao forum za podjebavanje.Nekoliko clanova misli da su pametniji od drugih.Samo rokaj slike, zabole te ku..c sta ce da napisu.Ima dosta i normalnih ljudi.Nece svako da se krije iza laznog profila.

P1114, sejan 19. maja, još uvek nema metlice, tek poneki se priprema da je pusti. Nije mnogo osetio sušu, jedino na jednom peskovitom delu njive. Druga slika levo, komšija sejao skoro mesec dana ranije.
e5f3fb334fcba57122d7eabf75419e4f.jpg
c5f8efb0de4b0b7ac8558b49e2e97fb0.jpg

Druze ti nisi komentarisao ili nisi primetio kako je bilo lose i nejadnako nicanje, kako je parcela odmah do neke sikare, da je lose pripremljena i zagadjena zubacom, nego si samo napisao i zakljucio da je tvoj kukuruz bolji jer je posijan mesec dana kasnije. Kasnije si napisao da je mozda do hibrida ili djubrenja sto opet nema veze. To su sve stvari za razgovor i razmenu iskustava tako da nemoj odmah da se ljutis.

Momo sta kakvo je tvoje misljenje, imam jedan kukurz zp 606 nije dobio kisu do sada, poceo je da metlici ima vec klipove jeste nejednko ali to nema veze,ponekad bude i bolje ali ima dosta stabljika koje imaju metlicu ali klip jos nije izasao, otvarao sam list i ima ga tu je unutra klip i svila ali je ocigkedno usporio, znam da cvetanje traje do dve nedelje, nisam nikada obracao paznju na ovako nesto, pa me zanima imas li iskustva sa time, hoce li se aktivirati ti klipovi i krenuti jos 4-5 cm da bi izbacili svulu ili to ostaje jalovo?Ipak je to fao 600 malo je pozurio ali nije izgoreo kukuru je solidan.Inace sto se oprasivanja tice najbolje se pokazali BC hibridi u istoj njivi sa 9911 on je poterao po dva tri klipa ali losije je odradio oprasivanje nego BC koji gotovo da nema greske.
Uvek prvo ide svila pakrene metlica. Ako je metlica osusena pa tek sada tera svilu moze ga oprasiti neki drugi kukuruz eventualno.....Mada......

Momo sta kakvo je tvoje misljenje, imam jedan kukurz zp 606 nije dobio kisu do sada, poceo je da metlici ima vec klipove jeste nejednko ali to nema veze,ponekad bude i bolje ali ima dosta stabljika koje imaju metlicu ali klip jos nije izasao, otvarao sam list i ima ga tu je unutra klip i svila ali je ocigkedno usporio, znam da cvetanje traje do dve nedelje, nisam nikada obracao paznju na ovako nesto, pa me zanima imas li iskustva sa time, hoce li se aktivirati ti klipovi i krenuti jos 4-5 cm da bi izbacili svulu ili to ostaje jalovo?Ipak je to fao 600 malo je pozurio ali nije izgoreo kukuru je solidan.Inace sto se oprasivanja tice najbolje se pokazali BC hibridi u istoj njivi sa 9911 on je poterao po dva tri klipa ali losije je odradio oprasivanje nego BC koji gotovo da nema greske.
Hoće izaćiće klipovi , ako ima još polena bilo gdje u krugu 5 metara i oplodiće se , samo će ti klipovi izviriti iz svoje perušine , kako ju zovete . Ona će biti jako kratka pa će pola skoro klipića viriti van . To poslije pokupe insekti i ptice tako da od tih zakržaljalih biljaka bude nešto ali ne mnogo zrna .

P1114, sejan 19. maja, još uvek nema metlice, tek poneki se priprema da je pusti. Nije mnogo osetio sušu, jedino na jednom peskovitom delu njive. Druga slika levo, komšija sejao skoro mesec dana ranije.
e5f3fb334fcba57122d7eabf75419e4f.jpg
c5f8efb0de4b0b7ac8558b49e2e97fb0.jpg

Ja koliko vidim kukuruz je jako redak, a velika je sansa da je to zbog hladnoce.
Zato sto je redak krenuli su nenormalno korovi.....
E a onda je tu i komsija zakazao sto nije na vreme sredio njivu.....
Kako god ovaj kasniji je bolje podneo susu i lepse izgleda. Zasto?-djavo bi ga znao.... I definitivno ce bolje roditi.

Hoće izaćiće klipovi , ako ima još polena bilo gdje u krugu 5 metara i oplodiće se , samo će ti klipovi izviriti iz svoje perušine , kako ju zovete . Ona će biti jako kratka pa će pola skoro klipića viriti van . To poslije pokupe insekti i ptice tako da od tih zakržaljalih biljaka bude nešto ali ne mnogo zrna .
Neznam ni sam sta je u pitanju kukuruz je veliki 2.5m nije zakrzljao vise je zastao u vreme vrucina ali je nejednak,neki ima svilu i metlicu neki samo metlicu ptaticy stanje ako ktene za dan dva onda ce biti ok.dobio je 100mm kise.metlica jos nije izduzena do kraja nevalja svuka da stoji dugo a metlica moze da pusta prah dve nedelje

Prve 3 slike mikado
Druge 2 slike ns 5010
As 144s nisam slikao, on je negde kao ns 5010. Mikado malo odvaja od njih. Idu zaa silazu sva tri, posejani na ukupnoj povrsini hektar i 10 - 20ari, radi poredjjenja..
6846485cfb28868a35958437b81742b1.jpg
666b1c645cb2ec91cabf7896ef1c6c90.jpg
b56e46c088c0da3e08d68a52f52f38f7.jpg
73d86e6cd2bb544297679b524888989b.jpg
c6b182cc1249761f1fb8767c0d02abb4.jpg

Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka

Koji ti se uopšteno do sada najbolje pokazao za silažu?Jesi sejao možda LG Helen?Sejem komercijalne hibride za silažu a možda bi probao neki od silažnih pa se informišem.

189ad2040edb7bf12aaa236a93b317b2.jpg

e5bf9c76a23bb7b02974eaefb2940edd.jpg

cdb47230a1f8b351ec1b722c766559d5.jpg

Ovo su moji kukuruzi. Očukao ih je grad i oborio ih je vetar. Vetar nije mnogo, ali grad me je dobro zakačio. Ovo su oni kukuruzi za koje je kolega [mention]pidikanac [/mention] pitao šta očekujem od njih. Od onog trenutka do sada su skočili na 180cm visine. Sad, jbg, šta sad da očekujem, ne znam….
c9c0da682e36b6a3434db2ce2997de10.jpg

Nazad
Vrh