Kukuruz 2021

У западној европи сем француске и северне италије нико и не сеје кукуруз за извоз сем француза

Željko, prvo si me nasmejao sa ovim da, se vadiš sa 20 30 posto, ko ovi u kladionici kad gube pa počnu da se vade... A posle, bar po slikama, daj ne sviraj, pa u opšte ti nisu u loši kukuruzi, s obzirom na situaciju i stanje.. Mnogi bi potpisali da su im usevi momentalno u takvom stanju..
Ja ne vidim sta je ovde dobro, zemlja je smonica cista vecinom, moze da ispuca sve ali drzi se nekako.Kazem ti ceo hektar se posusio okolo, unutra je sareno da je zemlja retka i peskovita odavno bi izgoreli.Moj kukuruz je najbolji u blizoj okolini ali je najbolje uradjen i veoma rano posejan inace od kasne setve nema nista.druga stvar, metlicenje je u toku, vlage nema, mi kisu nemamo dva meseca i vise, mozda 10mm ovaj kukuruz ne moze da rodi vise 3-5 tone ako bi sutra pocela da pada kisa pa da nastavi stalno a posle srede kada bude 40C u oprasivanju moze da mu pada sta hoce dzaba.Ovde je sada rod prepolovljen sigurno a mozda i vise pod uslovom da bude kise inace nece biti bez nista bice mozda tona ili dve a mene kosta 400-500 po hektaru sa vrsom ako je bude inace imam jednu njivu koja je vec uginula ali tu jos placam kiriju.

Da li se moze prodati kukuruz u vidu silaze I kako ide cena po prikolici,ako je moguce bar nesto da se izvuce ?
Zajebano, narod je zajeban, gkledam kod nas ljudi nece imati za silazu ali kada bi im ponudio 60ari koji nije bas najbolji imace tu zrna mozda tona mozda 200 kg ko bi ga znao, ali nece da plate vec bi da mi ociste njivu.A posle ce kupovati seno na 300 dinara na kraju mogu i sam da siliram pa da prodam kasnije. Tesko je zbog kolicine zrna odrediti cenu.

Ni ja prosto ne razumem neke besmislene kuknjave.
Svi znamo da je deficit vlage prisutan ali jedno je kad vec je proslo neko vreme nekom kukuruzu a drugo je kad je izgoreo 20 cm do zemlje a gornji deo se zeleni!
Kod mene na par mesta je izbacio klipcic i muci neku muku pa ceka jos kise dok neke parcele su trenutno u fazi oplodnje, izbacili metlicu ali zalosno sve to izgleda.
Visina 1.5-1.7 m i podgoreo mnogo!

Par slika sa nekih parcela pod kukuruzom sa kojim sam zadovoljan i u cudu sam kako je moguce da izgleda tako pored takvog deficita vlage i ovakvih vrucina plus vetar!
Nisu u nasem ataru a ovaj deo atara cak i ako nije dobio neke kise vazi za dobru zemlju!

e04f2cdf14e6e38c7743b51207ee2cc7.jpg

202fbd289ce5e1953a53a868b21373f2.jpg

b6c042f17a81d297e2ced2c375494df3.jpg

A ima i bede koja opravdava svaki vid kuknjave

baddc9120276fe66dfa2b0b4e2135f71.jpg

7b3a5758dd1133407e6430835dab1d72.jpg

8bc8beb70c1265474e956d54853774a1.jpg

Zadnja slika je sa jedne parcele od 6.25 kj, peskovita zemlja a kise nije bilo od sredine Maja. Od pune agrotehnike nije dobio od mene samo kise za sad!
Jos par kj imam takvog kukuruza gde vise nema spasa!
Tako da svi znamo da je svakom njegova muka najveca ali dokle god ima spasa dobro je, jer morate shvatiti neki od vas koji kukate da postoji i ovakve parcele!
Slobodno ko jos ima tako podgorelog kukuruza neka ga slika bar ce mi biti lakse ako nisam sam u ovakvoj prici!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh