Kukuruz 2021

Moravu da skrenemo prema njemu nista mu vise ne vredi

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Ворм, има ли шансе негде да се прегради(случајно) канал и преусмери вода до вас? То смо радили 2003-2004.

Ma kakvi. Imam kilometar zarasle kanalske mreže koju ja treba iz svog džepa da platim da se očisti i odveze negde strv granje i zemlja a onda da nabavim pumpu koja može da dohvati vodu pa da pumpam 3-4 dana da bi količinu obezbedio i prepumpao u ovaj viši kanal, ali i to ne vredi jer su crkle pumpe koje iz DTDa prebacuju u kanale koji do nas dovode vodu pa nema dovoljno količine. Sve lepše od lepšeg

Je l' ima neko od kolegaa informacije kakva je situacuja sa padavinama u nasem okruzenju , Evropi I Americi??
Je l' too samo kod Nas susaa???

Amerika je širok pojam. U većini kukuruznog pojasa je vrijeme idealno. Izašla je danas njihova usda procjena u koju svi gledaju. Stanje kukuruza i soje je 65% dobro i odlično što im je dobar pokazatelj. Stanje zaliha je nešto manje nego ranije procjene ali je iznenaddjenje dosta manja površina posijanog kukuruza i soje nego što je bila procjena u martu pa je zbog toga cijena odmah žestoko otišla gore

Ovi sto su pokrili redove drze se ali ovi manji kao brenerom da si ih prosao

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Amerika je širok pojam. U većini kukuruznog pojasa je vrijeme idealno. Izašla je danas njihova usda procjena u koju svi gledaju. Stanje kukuruza i soje je 65% dobro i odlično što im je dobar pokazatelj. Stanje zaliha je nešto manje nego ranije procjene ali je iznenaddjenje dosta manja površina posijanog kukuruza i soje nego što je bila procjena u martu pa je zbog toga cijena odmah žestoko otišla gore
7 americkoj drzava je pod ekstremno susom a jedna od njih je Iowa kao najjidealniji proizvodjac kukuruza e sad ostalih 65 posto je dobro kao sto si rekao.

Pionir 9241 kod nas se jos bori a dokle ce videcemo.
ba09444b6405a2cded16981b6ed510c8.jpg
100c50f7f2dae4d3107eb0bb70a1a385.jpg
fa0df87bc4b29e77a3964636934aff5a.jpg
e7be0efc1f5cec3f8eee019966e1284f.jpg
f18f45ae16a3850c57e51b8d295a7f3c.jpg
9776f16719faab798af100b47d03d81d.jpg

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Kod mene su najbolji oni sejani pre i posle kisnog perioda (pocetak aprila i od sredine aprila) sve sto je kasnije sejano je losije, oni iz maja su katastrofa..

Kod mene su kukuruzi sejani krajem maja,zavrsili karijeru.Meni jedna njiva nije dobra sejana 31marta ostao nizi i los je ali zbog zemljista sume su okolo,drvece svuda i podgoreo je ukrug.Kise nije bilo dva meseca, sve kasnije setve su do kolena i tu ce poterati metlicu, mislim na majsku setvu, ima po neki solidan ali vecina je zavrsila kao nikada do sada.

Nazad
Vrh