Kukuruz 2021

Danas sam prolazio pored jedne moje parcele kukuruza koja ide u spic.
Nesto interesantno sam zapazio posmatrajuci je odozgore iz kombajna:
Ospartao sam bio cele redove, a 1 cetvrtina njive ide u spic pa su sve kraci redovi i nema se gde okretati sa spartacem, i to sam batalio nisam ospartao da ne bi pola izgazio.
E sad ospartan kukuruz je uvio listove katastrofa a ne ospartani deo veoma malo, skoro pa normalno kukuruz izgleda na ovih 39 stepeni u podne.

Današnji obilazak ogleda slikano iz parcelice P0164
214d8ca2f67fcf5bdc063c9fe996f2c8.jpg

Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka

Сасо, трава која је остала држи влагу колико толико. Кад сам сејао кукуруз нисам третирао са хемијом. Колико се ошпарта и то је то. Што се траве тиче било је подношљиво али она трава као чичак је била смрт у јесен кад се бере.

Сасо, трава која је остала држи влагу колико толико. Кад сам сејао кукуруз нисам третирао са хемијом. Колико се ошпарта и то је то. Што се траве тиче било је подношљиво али она трава као чичак је била смрт у јесен кад се бере.
Nema tu trave, gde je ospartano samo je zemlja rastresitija, i suprotno.

Kako ide onaj vic, pravila neka ekipa svinger zurku pa kad se ugase svetla, Ko koga stigne u mraku dok i dohvati. I svi nasmejani kad se upale svetla ponovo. Treci put se gase svetla kad ono posle 5min ih pali tip i vice "Pa dobro bre ljudi ajde nesto da se dogovorimo, ja vec treci put pusim ku*ac"
Tako i ova poluvremena

Kakva je situacija u Rumunjskoj, lane su nekako u ovo vrijeme izgorili nacisto. sta je ove godine tamo, isto susa kao i kod nas ili je bolja situacija?

Nazad
Vrh