Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da, da nisam citirao.
Pravo da ti kažem nisam ni znao kome da se javim u nedelju posle podne za delove a video sam da to moj kombajner i ja nećemo sami ceo dan popraviti, nazovem Agroglobe i majstor mi kaže da će za 2 sata zameniti, dalje nisam tražio. Ko iz Kisača ima te delove?
 
2012.sam sijao kukuruz na 17-18cm . Imo sam prosjek oko 3,5tpoha . Komsije su imale nesto manji prosjek od 2.5 do 3t po ha.

Ove godine otac navalio da sijemo na 18cm, od proljeća sam izgubio dvije godine života od brige da ne bude sušna godina jer znam da je pokojni. Manjak vlage plus malo ekstremnije djubrenje koje primijenjujem - zna se šta bi bilo na tom razmaku. Imali smo sreće pa je godina bila dobra, bilo je par perioda gdje je baš zafalilo kiše no tu me malo spasilo duboko oranje (zemlja je popila ono što je dobila preko zime a toga nije bilo mnogo) i i to što sam rano zatvorio brazdu (početkom marta prošao rotodrljačoom plitko). Izgurao je 15t po hektaru, da je bila suša bio bi 1.5 tona po hektaru vjerovatno. U svakom slučaju neću više sijati na 18cm, idem na 19-20cm pa koliko rodi, sigurnije je.

@Druškan

Ja sam skinuo OS Kulak, baš je mnogo dobro rodio.
 
Ja sam htio da kazem da sam imao dobar prinos a ne los iako je gust . Izgoreli su i gusti i rijetki kolko sam vidio . Mozda jedino na 30i vise cm da bi bilo nesto vise al ko tako sije .
3.5t poha za 2012 kakva je bila ovde je dobar prinos
 
Ја данас, после јутрошње магле и малчице слане, нешто после десет сати мерио влагу - било 16,9%.
 
Ja sam merio danas oko 17:30, aparat kaže 16,7.

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh