Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na kom reonu je taj kukuruz Bojane?
Moj dkc 5031 sa 4 reona kod železnickog mosta slikan pre dva dana.

Poslednja izmena:
Na po puta Vrbas Kucura na asfaltu levo iz Vrbasa. Na drugim lokacijama bolje, dosta je niži ali ni blizu ovako izgoreo

Momo vidim da stalno potenciraš kako uglavnom fali azota kukuruzu pa bih te pitao koliko ti bacaš azota i kada
Ako je kukuruz na soju u proljece predsjetveno 200 do 250kg uree po ha , a ako je na kukuruz ponovo monokultura onda 350kg po ha uree ako nije paljeno zbog blokade c-n odnosno da naranim dodatno mikroorganizme da razgrade ostatke ,mada izbjegavam kukuruz na kukuruz. Plus prihrana najkasnije sto moze , opet urea 300kg po ha , rasipacem ako sam siguran da ce kisa min 10lit bar 3 dana kasnije ili kultivatorom ako kisa nije sigurna.

Bio danas u dekalbu i to na donjem terenu koji susu najbolje podnosi... Kad me slog nije strefio znaci podgorio 5. List cak negdje i 6. A on se uspicio ajme.... Klioova ima e sad dal ce ih iznijeti ako ovo padne vidit cemo. Radi se o dekalbu 5685 njihovom elitnom hibridu koji je uvedenkod nas fao grupa cini mi se 490 ili 520 uglavnom uzas.... Srecom radi se o neka 3 ha premda ni to nije malo. Ostala 3 ha je bolja situacija ali ni blizu kao, pioneer... Pioneer 9757 i 9415 se drze dosta dobro od njive do njive.... Negdje je poceo podgarati negdje jos nije ali ako ovo padne kise bit ce dobro. Prva sjetva ima kuvance i ima dobar potencijal eeeee samo da nije tog usranog dekalba.... Mozda ranije grupe dekalba bolje podnose ali konkretno ovaj je zivi uzas...

Poslednja izmena:
I sa ovom kisom bice dosta sareno...negde nece ni padati, no videcemo do ponedeljka bilans.
Kod nas se drze za sada dobro.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Darko Dren da to je količina na celu površinu. Ako je nepotrebno azot u zaoravanje, što se onda zaorava mešano i MAP u kojima ima tog azota?
Kažem da sam hteo da bacim još u špartanje ali mi se izvukao i omela me kiša. Ma ako danas pa do ponedeljka padne dobra kiša biće tu dobrog prinosa.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh