Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Izvini prijatelju, pokusvao sam da shvatim post, nisam uspeo.Neznam, u cemu je problem?

Ма јок бре! Каква фотомонтажа!? Ко је толико докон да се бави тиме? Телефон, тј. процесор за обраду фотки или шта ту унутра већ има у твом телефону, ради такав посао, да ти свака фотка буде врло живих, засићених боја, лепих контраста, да је милина видети у штагод да упериш то твоје чудо. Ако док скролујем страницу не видим ко је фотке постовао у некој теми, ипак лако успевам да препознам да су неке фотке твоје, тј. из твог телефона.

Нешто слично можеш да видиш, у ствари некада је могло, у доба аналогних фотоапарата, када за фотографисање истог мотива користиш различите објективе, експозиције, отворе бленди, филтере, филмове... а онда видиш разлике у фоткама да не поверујеш.

Шала јесте оно на крају - када би ти чист и уредан направио селфи тим твојим телефоном, да би вероватно испала тако добра фотка, да би неко од форумљана можда и пожелео да те... "нагна".

Ма јок бре! Каква фотомонтажа!? Ко је толико докон да се бави тиме? Телефон, тј. процесор за обраду фотки или шта ту унутра већ има у твом телефону, ради такав посао, да ти свака фотка буде врло живих, засићених боја, лепих контраста, да је милина видети у штагод да упериш то твоје чудо. Ако док скролујем страницу не видим ко је фотке постовао у некој теми, ипак лако успевам да препознам да су неке фотке твоје, тј. из твог телефона.

Нешто слично можеш да видиш, у ствари некада је могло, у доба аналогних фотоапарата, када за фотографисање истог мотива користиш различите објективе, експозиције, отворе бленди, филтере, филмове... а онда видиш разлике у фоткама да не поверујеш.

Шала јесте оно на крају - када би ти чист и уредан направио селфи тим твојим телефоном, да би вероватно испала тако добра фотка, да би неко од форумљана можда и пожелео да те... "нагна".
Haha, nisam ukapirao odmah, pomislio sam da me zezas nesto.

Danas sam prosao kroz jednu vecu parcelu dijagonalno da vidimo sta imamo,parcela je bila bas zakorovljena.
Bas sam zadovoljan kako je odradila hemija,pisao sam i postavljao slike u vegetaciji kako je to izgledalo,sve u svemu koliko je ispacena zemlja solidno izgleda.
Prva slika gde se vidi klip je LG 30.500 druga je Limanova.
34abeadec2aa8d054d96469d189ea11d.jpg
5a498d2341a6553a4d3dbd08641aec77.jpg
9973d7d4406714ac2620c3a571136d04.jpg
e169037af3abe4130dc9cbc10c683a73.jpg
83e17a42cf7b2183af97c882a815195f.jpg
55b795c90b93e7305a898c7976040483.jpg

Poslano sa mog SM-G980F koristeći Tapatalk

P0423 i P0362 na istoj parceli, moj najbolji kukuruz od svih parcela koje sam obisao. Sejan oko 15.04. na 21cm
Jedino mi je malo cudno sto je klip tako visoko, prosle godine je bio nizi.

Sale, kad se sve sabere napiši koju više o 6263. Sejemo ZP za klip godinama kao i ti pa me zanima jel došlo vreme da se 555, 666 i 606 polako zamenjuju.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Ajde na jesen kad poskidamo useve će vidimo, sad su tu onako podjednaki svi, ja se nadam da će zp 500 zameniti 555 pošto je klip i stabla malo drugačija (genetika) i sad je druga godina kako ga probam a 6263 je prva i imam ga na dve parcele (na jednoj sa 666 a na drugoj sa 555 i 500) pa ću ga uporediti koji bolje puni bunker i kako se bere i kvalitet zrna.

Ako nista , nakon svih ovih godina kako se druzimo ,i pisemo o kukuruzu ovde , bar da rezimiram , korove u kukuruzu smo pobijedili . Em ima i novih i starih herbicida za sve situacije , em smo svi u vecini slucajeva naucili kako da nem kukuruz bude cist . Eto bar smo nesto savladali . Za soju jos ne vazi pobjeda.

Isao da obidjem suncokrete,jos malo,a kukuruze bolje da nisam gledao,kukuruz kaput.Popadali klipovi na bar 50% stabljika,sto je nalio,nalio je.Za soju jos nije kasno,kad bi bila neka kisa u narednih max nedelju dana.....tacno joj fali jos jedno dvadesetak litara da bar popuni dobro i srednje spratove,ove gore sigurno nece uspeti.
crab leg buffet wilmington nc

Lepi su klipovi.. Sigurno da rod nije vrhunski, al hvala bogu nije totalna katastrofa ko što nažalost zna da bude... Da je ranije zasušilo bila bi pušangija...
Mislim da me ne shvatiš pogrešno, jasno mi je kakva je situacija...

Ima i lepsih klipova,ima i gorih,manjih,ovo je manje vise sa krajeva njive slikano,unutra je sauna nisam mogao izdrzati,pre toga sam hodao kroz neke suncokrete,sav sam se ziv izgrebao.Kukuruzi se vecinom zelene,sem od zemlje sto je podgorelo, ali kad udjes u njive ima mnogo oborenih klipova,pre vremena,vidi se da se kuva na ovoj toploti.Nzm na sta ce sve to liciti kroz nedelju dana ovakvog przenja,i kakvo ce zrno biti,mislim vec sam pisao negde,plasim se da necemo prepoznati useve,u losijem smislu.Za soje nije kasno uglavnom,mislim,nisam siguran,ali mozda bi izdrzale do 14-15-og kad vidim neke kao padavine u najavi,mada to je sve daleko da bi bilo sigurno.

Jel imao neko iskustva sa syngentom chorintos,mi smo ove godine prvi put sejali i vrlo smo zadovoljni sadasnjim stanjemm,e sad zanimaju me utisci ostalih prozvidjaca....nemam slike u telefonu da okacimmnm....srdacan pozdrav

Krenem do njive i na pola puta počne kiša ja gas i nazad, stala kiša čujem bio grad ja ponovo na njivu taman stignem vidim nije bilo grada uzmem dva klipa i ponovo kreće kiša ja u juga i gas. Tako da nema slika sa njiva ali nema podgorelog ove kiše nisu ni potrebne kukuruzu. Evo slike ta dva klipa u pitanju DKC 4943

Da umalo da zaboravim papuča je 46 broj :osmeh: :haha:

Poslednja izmena:
Pocetkom sedmice kod mene je led bas dobro skrsio kukuruze, lista skoro da i nema,na klipu su sitne fleke, mislim da ne bi trebalo uticati na razvoj klipa
BL43

Na drugoj slici je P9537, samo malo ga led zakcio, odlican za sada

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh