Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I Pinki nije nesto al taj Trilodzi je dibidus. Istina je da su razvukli Pinkija jer Nikola nije uspeo da mi obezbedi desetinu vreca sto mi ostao duzan na kontu pinkijevog zaserivanja, al necu javno jer Nidza cita forum a obeco je da ce iz ove zetve odmah odvojiti moje sledovanje 😂

Pa u ovom stadijumu nije baš zelena slama... Oprašio se, formirao lep klip, lepo nalio zrna do kraja... E sad u mlečnom je stanju i treba lagano da sazreva, ne paše da naglo zasuši sa velikim temperaturama, ali nije baš slama majku mu...
Za silažu ko stvoren.. 😊

Ako ćemo tako, i kad sazri pod znakom je pitanja. :D

Pre desetak godina kod nas jedan poterao prikolicu kukuruza preko reke da predje, a loš prelaz, nagnuto, prikolica gibnjara... Prevrte prikolicu i ode sav kukuruz u reku...

Sad na scenu stupaju divlje svinje, ptice, srne i ostala divljac
Kod mene u selu divlje svinje dolaze na manje od 100m do stalno naseljenih kuca

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока

Kod nas su kukuruzi sejani na suncokret i na kukuruz zviznuli skroz, podgoreli i preko klipa. Ovi na žitu su lepi zeleni.
ista stvar i kod mene, imali su puuuuuno bolji start nego na strnjaku ali su sad fasovali nije toliko strašno ali vidi se velika razolika plus neki klip nije završen sa zrnom do vrha na suncokretištu

Večeras sam posle desetak dana malo obilazio njive. Generalni utisak je da ova godina neće biti rekordna kako se pričalo, neće biti ni sa visokim prinosima, ali bi trebala da bude sa nekim solidnim prinosom, verovatno malo boljim nego prošle godine kad je kod mene bilo 5t bruto po jutru. Glavni razlog za to je nedostatak julskih padavina, imali smo manje od 30l u julu uz period od 25 dana bez kiše. (Maj nam je takođe bio sušan, dok je jun bio kišovit). Ova kiša od pre dva dana po mom mišljenju neće nešto naročito pridoneti kukuruzu (soji hoće), mislim da je malo zakasnila. Kukuruz je već počeo polako da spušta klip, ljuštika da beli, a i zrno je već solidno tvrdo. DKC 4943 je više podgoreo od Pionira 9911, kod Pionira sam prtimetio da velik procenat nije završio klip do kraja, šapurika na vrhu je prazna jedno 2.5cm, kod DKC-a nisam to primetio. Drugi klip na biljci (koji je naročito bio prisutan kod Pionira) je atrofirao, ne znam da li bi ovaj glavni klip bio veći da biljka nije bila ponela po dva klipa.

Napominjem da sam ovakav utisak stekao gledajući moje njive. Sigurno da će biti i boljih prinosa, verovatno i lošijih, jer ni kiše nije bilo jednako po našem ataru, da ne govorim šire...

Na slikama je samo DKC 4943, kad sam otišao do Pionira i zp-a ugasio mi se telefon i ništa od slikanja... I slike nisu pored uvratina, već sam ušao oko 50m u njivu.

Poslednja izmena:
Zp 606 kasna setva, imao odlicne usliove i dobio 100litara kise za 15 dana.
v5TEBFP.jpg
Konsens isti dan sejan, sve je na 25cm
KxAdDMT.jpg

P2k25j0.jpg

A5SVHHn.jpg

Е бре, оваш Жељков мобилни право опасно лепе слике - све то живе боје, на фото тапет да метеш. Ал' не стварно - само потражите оно што је постовао до сада. Фотографски хиперреализам!

Сутра да се обрија и окупа, опали селфи ии окачи на форум, пола нас би прокоментарисало "Ма је.... кхм.... би ја ово!" :haha:

Evo neka slika domaćih i jedan stranac.
Slika sa dva klipa zp 500 a sa tri zp 555 a slika klipova na zemlji rwa urbaniks, zp 666, 6263, 500, 555, slikano pre zadnje kiše.Ova 4 zp u planu da se beru stim da je 500 i 6263 (po dve setvene) na probi a imam i zp 606 i po 0725 isto u planu za berbu i za vršidbu urbaniks, kolumbaris i konfites.Za berbu setva na 24,9cm a za vršidbu na 20,9cm, sklopovi dobri.[/[url=https://postimg.cc/XB40CFJk]]

Е бре, оваш Жељков мобилни право опасно лепе слике - све то живе боје, на фото тапет да метеш. Ал' не стварно - само потражите оно што је постовао до сада. Фотографски хиперреализам!

Сутра да се обрија и окупа, опали селфи ии окачи на форум, пола нас би прокоментарисало "Ма је.... кхм.... би ја ово!" :haha:
Izvini prijatelju, pokusvao sam da shvatim post, nisam uspeo.Neznam, u cemu je problem?Telefon kao telefon, ima dobru kameru ali uzivo ovo izgleda mnogo mocnije Kamera ne moze da docara svu tu lepotu.Neznam opet nisam shvatio jel neka sala ili mislis da je fotomontaza Imas moje postove godinama unazad neznam u cemu je poblem?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh