Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja imam jednu parcelu koja je bas uz Karas, i jako je niska blizu je podzemna voda. U doljama nema nista od kukuruza, previse vlage, skoro i da nema klipova.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

Gledam komsijin kukuruz vec nalio do kraja sapurike(cokanja) i zuti se dobro tj vostani. Kad su idealni uslovi on moze da se vrse sa 14 vlage? Ili je to samo teorija,a u praksi uglavnom bude veca vlaga? Znam da zavisi od X faktora ali recimo da su idealni.
FAO grupa kukuruza za krunje na njivi je manja i seje se gusce?
Posto nismo do sada sejali za krunjenje vec za branje sve,mozda je nekome bzv pitanje :) ali pitam da naucim nesto.

Prolazio danas pored bas dosta kukuruza.
Tuga sta je ova teperatura blizu 40 stepeni sto pece par dana napravila kukuruzu.
Ima nekih kukuruza sto su vec obesili skroz beo klip na dole, a ima i nekih sto se jos drze.
Verovatno je do sorti posto je sareno od parcele do parcele, nebitno dolja ili breg.....
Steta sto nisam imao cime da uslikam.......

Meni najbolje merilo ko pre dve godine 1kj jedna crvena prikolica od 8t,lakse je za racunati

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Kaze ovaj mudonja iz pionira da biljka crpi secer iz zaperka a ne obratno ,dokazano naucno, ovo vazi ako je zaperak veci , ako je mali nema nekog efekta jer kako biljka raste ostaje u sjeni i propada , ako led ili hladnoca unisti glavnu biljku da ne moze dati klip , taj zaperak ce preuzeti ulogu i on ce baciti klip a ostatak biljke koji ne moze baciti klip ce hraniti zaperak. Nema negativan ucinak vec pozitivan , a znaci da je sklop rjedi , ima viska hraniva , vode. Bacanje zaperka je i ujedno osobina hibrida.

Kod mene Pionir9911 jednostavno obecava najvise, preko 50% ima dva lepa klipa dok je Basmati odbacio drugi u vecini slucajeva, jedino gde fali sklop tu ima dva klipa u pitanju je ista parcela 80%je 9911 ostatak Basmati i nesto 606.Cena semena opravdava kvalitet. Nemogu nesto slike da ubacim neznam zasto nece.

Kod mene Pionir9911 jednostavno obecava najvise, preko 50% ima dva lepa klipa dok je Basmati odbacio drugi u vecini slucajeva, jedino gde fali sklop tu ima dva klipa u pitanju je ista parcela 80%je 9911 ostatak Basmati i nesto 606.Cena semena opravdava kvalitet. Nemogu nesto slike da ubacim neznam zasto nece.
Na koliko je posejan kada ima po 2 klipa?

Zadnjih par dana kukuruz je dobro dobio po tamburi, narocito po uvratinama.
Klipovi lepo formirani ali biljka bas je izgorela. Ne verujem da ce mnogo uticati po prinosu ovaj vetar jer zadnja kisa 17 i 19 Jula je dala snagu da polako zaliva zrna.
Dkc 5075
84ff0d4916b5aafc4e88a925702836c8.jpg

cd311be8189e9122304a07ff2d9b167d.jpg

f469689d0f6393aca3b08ce5ece18d37.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kod mene Pionir9911 jednostavno obecava najvise
Исти случај. Приметно је "одраслији" од "Рајфајзеновог Уликса" и "Пака", мада не могу да се пожалим ни на два потоња. Што се каже - so far, so good.

Ићићу на турнеју по атару за дан-два и надам се да ме после ових пар врелих дана неће дочекати слика као ове Питове.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh