Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moj kukuruz, danas ga slikao, ukratko, usro je motku, ima klipova solidnih ali...

12e63abe38589f159c9e2465aaf20163.jpg

057df85c310d2e2e3c5838617b179257.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kod mene su poceli da goru,e sad ce malo to doci sebi od kise,najmanje je nagazio P9903 a DKC 4351 i KWS Kolumbaris su dobili ,negde vise negde manje.

Mislim da ce ove godine i redovni kukuruzi i postrni kukuruzi imati rekordan rod,pratim jedan ogled Pionira na putu Sm Palanka-Velika Plana,jako dobro izgleda. Doduse ko prolazi tuda ima i Agrimax ogled i prema Raci ima i ogled ZP hibrida (meni najblizi). Bice interesantno na jesen kada budu skidali.

Dobro neka,on misli ako kod njega ima kise i sve odlicno,tako i kod drugih ,ne zameri mu ;).Ja se samo nadam da sad kukuruzi,tj zrna u klipu nece biti previse smezurana,jer vlage nema jos mnogo u zalihi,i listovi ce se susiti polako,a evo toplo ponovo u najavi,przi i fenira,tj ovo zadnje samo kod nas u jeb.. banatu uglavnom....
Generalno gledano isarana je situacija svugde,svaki region ima i dobrih i losih delova,ali,nekako mi se cini da je Banat najgore prosao,tj ima najvise tih losijih delova gde je nedostatak padavina ucinio svoje,sa psenicom mislim da smo sigurno najgore prosli,ono je uzas bio...

Sumadija je ove godine dobijala kisu na svakih 10-15 dana.I to dobru 20+ litara.Tako da stvarno i ja mogu reci da ce biti rekorda ove godine.Ranije fao grupe polako krecu u vostano stanje,pre 10 dana palo 40l kise a danas opet 20l.Za proslu kisu sam rekao da je kukuruz sa njom zavrsio ali ova sada mu je jos dodala slag na tortu.
Bio sam u sremu pre par dana,Batajnica-Indjija tamo je kukuruz u globalu duplo losiji.

Upravo dosao sa razgledanja kukuruza nekih parcela.
Neprijatno iznenadjenje.Od onih prinosa nankoje smo pucali nema nista.Ima nedivrsenih klipova dosta I'ma gde je brzinski podgoreo.Pricam o grupama fao 500 I 600.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh