Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tako je.. Mene samo neke godina vlaga muči, normalno, ali prinos, eeee, tu mu nema ravnog što se tiče mojih njiva... Ipak su kasnije grupe prinos nije... P0726 mi je samo 2016te bio 15.5 vlage, što i nije strašno-strašne su tablice na otkupu...

Tako je.. Mene samo neke godina vlaga muči, normalno, ali prinos, eeee, tu mu nema ravnog što se tiče mojih njiva... Ipak su kasnije grupe prinos nije... P0726 mi je samo 2016te bio 15.5 vlage, što i nije strašno-strašne su tablice na otkupu...
Kod tebe ce biti velika vlaga kad svaki deset dana padne 40lm2 kise😀

Ja sam 2018.imao rekordne prinose sto se mog kraja tice,u ogledu Dkc je bilo od 4717 pa do 5830,razlike u prinosu nije bilo,a u vlagi itekako.
Zato vise ne sejem iznad fao 400,pokazalo se da u dobroj godini i fao 330 moze da dobaci 7t/kj,a u susnoj je mnogo sigurniji,tako da nemam potreba za velikim fao grupama.

Ja sam 2018.imao rekordne prinose sto se mog kraja tice,u ogledu Dkc je bilo od 4717 pa do 5830,razlike u prinosu nije bilo,a u vlagi itekako.
Zato vise ne sejem iznad fao 400,pokazalo se da u dobroj godini i fao 330 moze da dobaci 7t/kj,a u susnoj je mnogo sigurniji,tako da nemam potreba za velikim fao grupama.
Milovane, u tim ranim fao grupama ne mozes imati klipinu od pola metra. Sta onda okacis na masku traktora?

I ja tako razmišljam. Bolje da svake godine imam prosek sa nižim fao nego da nekad imam rekord a nekad podbačaj sa višim fao a na sve to još i veća vlaga kod većeg fao. Stabilniji prinos je sa srednje ranim hibridima dok kasniji imaju veći potencijal. Ili bolje vrabac u ruci nego golub na grani.

Za ovu situaciju kod mene sve ispod 25-30l je ravno kao i 0-5l a toga nece biti bar u ovom periodu dok nesto moze jos znaciti, tako da mozemo polako da spremamo adaptere, barem ja na fao 330.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh