Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod mene su kukuruzi baš baš natopljeni. Negde i leži voda. Sada mu treba samo sunca. Mada možda bude danas opet kiše, pa od nedelje kreće nova tura. Uh ko će nama ugoditi. Ne valja kad mnogo pada a ne valja ni kad je nema. Ali to je tako kad je fabrika pod otvorenim nebom. Idemo dalje.

Kukuruzi u našem ataru su dezorjentisani .Krene dole da traži vodu ,tamo suvo .Padne malo kiše od krene gore ,za par dana opet suvo.Tada stane ne mrda ,čeka spas kojeg za sada nema.
Mogu da mislim šta će se desiti kada upeče.

AS 507, setva 10-og aprila.
a6b471f88cd93cb6b2618a716c88cde6.jpg
df66099d9c8d031503b2f094bacb6388.jpg

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Mirkoni90 koju hemiju si koristio u ovim tvojim njivama kad ti je ovako čisto? Jesi ih špartao? A kukuruzi su ekstra. Svaka čast.

Hvala [mention]MIRBAN [/mention] , posle setve pre nicanja Merlin, u sestom listu Intermezzo + Talisman, neki 17-18 dan od tretmana ospartani...

Na 5041 ultra presejan zbog divljih svinja,pa malo kasni.Radjen od hemije.Mont, terbis, Mustang,lodin,Nikosav I skaut pa na kraju fokus.pocelo fokus da deluje izgleda.njiva nije moja I mnogo je travna, ima vise generacije trave Koji su nicale posle prskanja, jedan deo je zubaca a drugi sirokolisni trave koje se bore tvrdo jer Im vreme ide na ruku, stalno kisa I tesko se suse.Moracu da odradim I jednu Tangentu da ga usporim maksimalno jer kukuruz krece intenzivno da raste.
HInIZKB.jpg

wUkGCm8.jpg
7pBqGDp.jpg

Komsijin
Nije I'ma travu do skoro Ali od kise krenuo muhar
LSnjwEQ.jpg

Zp 606sejan skoro, imam I Konsens nema trave, vreme mu je bas pogodovalo.
YAGJmBp.jpg

I sad sam još uvek, ali tako se moralo... Više bih voleo da sam ga posejao 15 dana ranije, početkom aprila, baš zato što je kasni hibrid, ili krajem aprila ali ko bi ga dočekao na jesen da spusti vlagu..
Ratatui to sam ja namerno počupao, da obeležim dokle je moja njiva, jer je komšija greškom posejao dva reda u mojem pa smo se tako dogovorili, da će mi prepustiti ta dva reda, a ja ga obeležio jer on noću radi, prska i šparta pa mu tako lakše da vidi gde je granica..

Колико знам тај 1114 доста добро отпушта влагу ,треба га само испратити мало бити стрпљив и сачекати. Уме да одвали и одуве и ове новије...

• Like
Reagovanja: B23
I sad sam još uvek, ali tako se moralo... Više bih voleo da sam ga posejao 15 dana ranije, početkom aprila, baš zato što je kasni hibrid, ili krajem aprila ali ko bi ga dočekao na jesen da spusti vlagu..
Ratatui to sam ja namerno počupao, da obeležim dokle je moja njiva, jer je komšija greškom posejao dva reda u mojem pa smo se tako dogovorili, da će mi prepustiti ta dva reda, a ja ga obeležio jer on noću radi, prska i šparta pa mu tako lakše da vidi gde je granica..
Jel veci od loline soje.U dan su sejani😀

Drugari zbog čega bi kukuruz mogao da ima ovakvu boju? samo u ostrvima gde je peskovitija zemlja, inače kukuruz je tretiran posle setve a pre nicanja montom 1l/ha i posle laudis 1,75l/ ha, od djubriva dobio je jesenas 120 kg Mapa( koje je čekalo mesec dana da se zaore) i 150 kg ureje pod spremač.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh