Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pitam jer ja i mnogi drugi iz sela a i sa foruma imaju taj problem sa DKC 4943 kukuruzom isto požute ne po celoj njivi već samo na nekim mestima.

Na 5041 ultra presejan zbog divljih svinja,pa malo kasni.Radjen od hemije.Mont, terbis, Mustang,lodin,Nikosav I skaut pa na kraju fokus.pocelo fokus da deluje izgleda.njiva nije moja I mnogo je travna, ima vise generacije trave Koji su nicale posle prskanja, jedan deo je zubaca a drugi sirokolisni trave koje se bore tvrdo jer Im vreme ide na ruku, stalno kisa I tesko se suse.Moracu da odradim I jednu Tangentu da ga usporim maksimalno jer kukuruz krece intenzivno da raste.
HInIZKB.jpg

Ovako je i kod mene na jednoj njivi, zubace na sve strane, zemljisnim spricao pre nicanja i u petom peru radio korekciju ali zubaca kao da nista nije osjetila, ostavio sam tako u nadi da nece naskoduti kukuruzima, pitanje je ima li herbicid koji je uspjesno moze unistiti.

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока

Ovako je i kod mene na jednoj njivi, zubace na sve strane, zemljisnim spricao pre nicanja i u petom peru radio korekciju ali zubaca kao da nista nije osjetila, ostavio sam tako u nadi da nece naskoduti kukuruzima, pitanje je ima li herbicid koji je uspjesno moze unistiti.

Posej Ultra hibrid I resavas problem sa Fokusom.

Ukupno smo dobili 32 l zadnjih mesec dana.. pratim gde je ko koliko dobio...molim vas , sve komentare sa dozom rezerve.... No stress

Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka

To nije precizna informacija, mnogo relevantnije je da pratiš prinose na kraju godine. Npr. mnogi kukaju suša, suša, pa na kraju godine 8t kukuruza po kj...

Laudis moze da te spasi ako se isplati ako je mnogo pritisnula . Totalno ce ju ukociti i smanjice se skoro da je unisti. Nece je potpuno unistiti ali bice za ovu godinu kao da je nema . Kad skines kukuruz predji totalom mnogo pomaze a sledece godine ili soja ili ako mora kukuruz sto kazu ultra ....

Danas konacno zavrseno spartanje i bacanje prihrane,sad da ga ogrnemo i cao

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Kolege koliko kerece grozdje moze da poraste u kukuruzu? Da li je opasno za kukuruz, ima ga na ogumke, trenutna visina je visina kukuruza, ima ga samo u redu, ledina je ospartana i osusilo se?
Radice "motikan" ali pitam da bi i nesto naucio za buduce.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh