Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Слажем се ако мислиш о исплативости културе која се гаји на закупљеном земљишту да се урачунава закуп у трошкове. Културе код којих је добит већа ће лакше „поднети“ цену закупа.Moje neko vidjenje u pogledu arende je kao što je neko napisao gore, treba gledati sve inpute, a to znači ako plaćaš arendu onda ti je trošak. Ako nisi dao pare za arendu (ili neki drugi vid plaćanja) onda nisi imao taj trošak na toj parceli i stoga ga i ne računaš. Ovo sve važi u pogledu računanja zarade na nekoj parceli. A ako pričamo o isplativosti neke kulture uopšteno, e tu se onda računa zakup kao trošak jer tu nije reč o pojedinoj parceli nego o ekonomskoj isplativosti neke kulture....
Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
Evo ja se javljam da radim kod tebe za tu satnicu !!!!Da .Evo jos jedan savjet , formula za ratara , farmera , paora , kako bi nazvao . Ako mialite da pametujem ili ignorisite ili dajte svoje sugestije . Licna procjena za kalibar farmera ratara koji smo ovde na forumu , mozda 20ak ili 40ak ha ili 60 , ajde tu negdje u prosjeku . Predlog , radite samo posao koji je min 15e sat . Npr ako treba recimo oprati traktor , ako to vidite kao potrebno i pranje traje 2 sata a platite na praoni 15e , ne radite to sami , platite drugog , recimo da se zamijeni guma na traktoru 10e a treba sat ipo , plati , Voziti traktor do sliosa na istovar , npr 4 sata , nadjes nekoga za 20e , plati .
Kako sam dosao do te okvirne cifre da netreba raditi nista sto nije 15e sat .... ocekujemo recimo 45000e prihoda za godinu , mozda nece biti , al onda nema ni napretka , za posao tog tipa , 45000e /300dana je 150e/10sati je 15e sat. Racunica je gruba , ali poruka je da netreba raditi jeftine poslove.
Ja sam radio pre desetak godina kukuruz po snegu i mrazu. Šta te konkretno interesuje?Офтопичарите само тако...
Него, обзиром на временске прилике и њихову перспективу стабилизације, да ли је време да питам: има ли неко искуства вршидбе кукуруза по снегу?