Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod nas u selu ove godine je pionir kod većine pobedio dkc u prinosu,ali sa otpuštanjem vlage ni jedan mu nije ni prismrdio.

I kod nas Carioca odvalio samo ga krasi niži HL.
Još nisam skinuo Cariocu, imam ga u jednoj njivi zajedno sa KWS Kolegas. Obećava na oko, vidjećemo. Zanimljivo da je uglavnom samo 14 redova zrna ali su zrna nenormalno krupna i široka. Opet na oko mi je vukao da bi hl mogao biti jak, znači ipak ne.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Zato sto vi to ne razumete. Ko ima zemlju u komadu, recimo 2x50 kj sad glat moze da dobije 450 za kj, a i 500.

Koliko sam na brzinu pogledao video čovek plaća sve usluge. Tu je već stavka prilično velika, oko 20 000 dinara. Mi koji imamo svoju mehanizaciju imamo manji trošak po jedinici obrade. Inače baš deluje zanimljivo video.
Ostaje pitanje koliko kg kukuruza treba da rodi pa da se isplati 500 evra zakup, možda seju šećernu repu?

Taj sto plati arendu od 450-500 e/kj zivi u velikoj zabludi ili da ne kazem da je do guse u g... ma! A pitanje je da li i plati!
Vata se za zadnju slamku i sanja izuzetno rodnu godinu sa mnogo vecim cenama nego sto su sad, a na zalost svi mi znamo u 10 god. dolazi li do toga ili ne ili koliko puta.
Malo je nade ostalo u takvima!

Robne rezerve izašle danas sa Odlukom o kupovini kukuruza od PG preko javnih skladištara po ceni od 19,5 dinara sa PDV sve u SRPS kvalitetu.
Minimalna količina 50t a maksimalna 100 t. Rok je do 01.12.2020. Javnih skladištara na spisku 32.

Nisi uvrstio arendu. Bez, obzira je li vlastita zemlja ili ne racunaj, i arendu. Ako ja nisam vidio taj trosak, moja greska

Pozdrav, naša je zemlja, tako da nema troška arende.

Jedan od gledalaca na Youtubeu me je pitao o ceni zemljišta, računicom smo došli da cena ide od 8,500 EUR po jutru pa naviše, čime dolazimo do toga da je prinos oko 4% na uložena sredstva kada se uzme u obzir i cena zemlje (80,000-40,000)/1,000,000 = 4%

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh