Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Milane, ja sam mislio da je zahvatilo i krajeve prema Smederevu,ali evo cale mi prica danas da i prema Mladenovcu kukuruzi podgoreli,bas prostorna raspodela padavina veoma sarena. Kod nas je padala konstantno,tako da su kukuruzi stvarno dobri,naravno sve varira od prskanja i kolicine djubriva unetog. Kod mene obicno po jedan klip,ima i po dva,sejan na 27cm. Prosle godine u ovo vreme su kod nas kukuruzi bili kao u Banatu sada.

Tacno, dok je kod nas ovamo prema Smederevu malo bolje bilo prosle godine ali dobro ne mogu se zaliti ni na ovu kad se setim kakvih je godina bilo.

Večeras obišao moj 4943 posejano 13.4 na rastojanju od 22cm ove godine predsetveno bačena urea 200 kg po lancu a prošle godine bačeno 150 kg Mapa svi ovi klipovi uzeti redom bez biranja. Bogu hvala na redovnoj kiši a to je naj važnija agro tehnika.

Ovo je masa zrna bez činije jer sam vagu doveo u nulto stanje pre merenja.

Poslednja izmena:
I ja se nadam ali kako smo se već ranije složili to će reći ona mutava sprava a do tada samo da ne bude nekog nevremena.

Da odes jos 2-3 puta za uzorke i za kombajn nece mnogo ostati :osmeh:
Inace dobar kukuruz.
Nesto sam gledao kod mene prilikom siliranja i nisam bas odusevljen kako izgledaju klipovi, naidje se i na malo sitnije. Da li je neki stres bio u pitanju ne znam, isto gde ima peska dosta sitniji klipovi ali tu je i razumljivo. Bilo je dobre kise uglavnom, samo jedan period od 23.6 do 17.7 je bio bez padavina tad su neki i malo podgoreli. Da li je neki stres uticao ili nesto trece videcemo kad se skida. Mozda je i samo do te njive tu. Uglavnom odokativno nece prinosi biti na nivou 2014 i 2018 godine, na nivou prosle godine verovatno a gde je ima malo vise peska verovatno i slabije. Ali je zrno izuzetnog kvaliteta za sad.

DKC 4351.Sklop sam računao i merio u zavisnosti od brazde do brazde od 60 do 75.000 biljaka, za tu dezintegraciju i razliku krivim seme jer svaka biljka koja je kasnije nikla završila je karijeru a ima zrna koja nisu ni klijala.Videćemo šta kaže mutavi na kraju.

Dkc 5068 .Ista parcela ali na delu gde je pre dve godine bila lucerka je više izgoreo i oklembesio klipove nego na ostatku parcele.Tu su klipovi sitniji.Dva klipa su sa tog dela a dva su sa drugog dela parcele.

Tomasov ima 18 redova zrna, ne više.Nemam ubranih klipova za slikanje ali biće.Radili smo silažu od njega i na 32 urađena reda bilo 8 uvršenih zmajevki.Na toj parceli se nešto desilo pa je narastao preko 3,5 metra, svaki ima zaperke i dva klipa od kojih je primarni lepo naliven a sekundarni ima neki procenat zrna.Na jednom delu parcele ga je vetar pošteno srušio ali nije slomljen niti išta slično, pretpostavljam da je pored vetrine pao i ozbiljan pljusak sa gradom jer je list u fronclama.Na svim ostalim parcelama je niži do 2,5 metra visine sa retkom pojavom dvoklipnosti a koji i ima dva oba su lepo nalivena.Baš je bio promoter pre par dana pa smo obilazili redom parcele.Ostaću vam dužan slike.

Пионир 0725,нешто мутира.
8d67a5ceaa06ee45a6d2b9130c4bf9a8.jpg
addb4e2eff843e29052f0b4ab89a6124.jpg
e538b9c9a971d3a33831ea2624c175e2.jpg

Послато са SM-A510F помоћу Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh