Kukuruz 2019

Nije visoko baš kod mene mogu ti izmjerit metrom i slikat.
Bude dobar zato ga sijemo dosta lako se i bere mislim
 
Drustvo, jel krenuo ko u branje kukuruza u klipu. Ja planiram da pocnem u utorak.
 
Prije 10 dana obrao grupu 200, najraniji osječki.....nije loše, zanima me kako će onda biti u kasnijim grupama....
 
DKC 4943........ali dzabe ta vlaga kad nema gde da se preda tako da nema nista od skidanja dok se ne zavrsio soja koja nije ni pocela kod nas.

tmvCID6.jpg
 
Ja obišao 4351 u vašem ataru(4 ta duž),nisam uzeo za merenje klip ali po proceni 22-25% sejan 25.4.Sad si me pokolebao da idem po uzorak.
 
Juce uradili parcelu, dkc 5031 vlaga 16 -17 setva bila 25 aprila. Prinos 6396kg po kj. Djubrenje u jesen 100kg po kj NPK 3x15 i u prolece 130kg uree po kj. Kada bi sve do kraja bilo tako nebi se pozaliti nikako mogao. Ali posto su vecinom sejani pionirovi hibridi kod njih su vlage dosta jace trenutno jer je sve sejano i trecoj dekadi aprila. Videcemo sta donosi jesen.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Zasto ga niste ostavili da jos malo otpusti vlagu??
 
Nije visoko baš kod mene mogu ti izmjerit metrom i slikat.
Bude dobar zato ga sijemo dosta lako se i bere mislim


Ne trebaš mjeriti. Onako odokativno, ako je do 150 cm, to je super, do 130 prolazi, a više je malo problematično. Jednom sam imal klipove iznad glave na približno 180-190 cm. Ubitačno za ručno branje. Žena je niža rastom i trebala je savijati stabljike da bi dohvatila klip. :(
 
PGR to iz iskustva ili iz Google informativnih izvora?Izjava praktično ne pije vodu dok na papiru može biti i drveni šporet sa gvozdenim drvima.
 
Poslednja izmena:
Jedna od omiljenih srBskih zabava je da pljuju po onom što ne razmeju - svaka čast, momci.

Jebeš ti to što su neki istraživači dve godine pratili 12 hibrida u 3 gustine setve na 5 lokacija i te podatke dali javnosti na uvid - Srbi znaju bolje...
 
Kolega PGR nije u redu da ispravljaš ljude redom po temama a sam se ne držiš pravila koja lepo kažu da nema psovanja.Ako se već trudiš da budeš superioran onda bar daj lep primer svoje kulture.To što neko proverava sa naučne tačke gledišta neka okači mačku o rep.Mislim da velika većina ovde prisutnih članova nekim doktorima nauka može slobodno da drži predavanje i doktorske disertacije iz praktičnog znanja.
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh