Kukuruz 2019

Pomislio sam onako na prvu da ti je ovo pokrovni usev. :osmeh:
 
Nema te hemije koja ce ti ovo resiti,jedino 4-5lit/kj totala. Prskaj cim budes mogao duze ce mu trebati ,cim sunce sine ima da odradi.
 
Poslednja izmena:
2,4 D + dikamba ce ovo odneti kao da niceg bilo nije :osmeh:
Dodacu verovatno i nesto za sirak kojeg ima tek malo. Ako nenikne kukuruz za 5 dana onda ce ici total.
 
Znam to odavno da se .4d i dicamba ne preporučuju odmah poslije sjetve , ako je neko radio i siguran je da može , ok . Hoću samo da pomognem.

Što nije radio totalom danas kao i svi drugi ?
 
Poslednja izmena:
Jedna od danas. Fali mu malo sunca.

15frk2r.jpg
 
Fali mu malo sklopa ali je bolje uživo. Po nekog je mučila kora pa je malo manji.
 
Fali li mu sklop, lose se vidi ?

Fali mu malo sklopa ali je bolje uživo. Po nekog je mučila kora pa je malo manji.

Upotrebiću ovu priču iz citata da se osvrnem na moje kukuruze... :osmeh:

Ja sam brojao sklop onih mojih kukuruza koje je mučila kora. Da podsetim, na jednoj parceli me je kiša oterala sa setve pa sam nju završio posle nedelju dana. Ovaj prvi deo parcele je imao pokoricu i kukuruz je slabije nikao. Tad je bilo najavljeno nekoliko kiša za koje sam mislio da će razmekšati koru i pomoći da kukuruz izađe napolje, međutim neke od tih kiša su izostale i kad je konačno došla bila je već zakasnila. Kukuruz se bio presmotao ispod kore i kad je pala kiša počeo je da izlazi tako presmotan. One biljke koje su se tek malo presmotale su uspele da izađu i isprave se, ali jedan dobar deo nije uspeo da se ispravi iako je tako presmotan narastao po 5-6 cm iznad zemlje, tj. nije uspeo da izvuče presmotani deo iznad površine. Zaključio sam da kako je glavno stablo raslo da je tako i presmotani list rastao, ali na kontra stranu. I prosto nije moglo glavno stablo toliko da ode u visinu da bi se i list kompletan izvukao na površinu.

Elem, na tom prvom delu je sklop 81.7% (iz deset brojanja na različitim nasumično odabranim mestima), ali i na ovom naknadno posejanom delu koji nije imao problema sa pokoricom sklop nije spektakularan - 88.4%. Kad se uzme u obzir još i to da je na drugoj mojoj njivi koju samo lenija deli od ove, sklop bolji, samo što je drugi hibrid (ZP 606), zaključujem da je ovde dosta kumovala loša energija semena (Pionir 0216)... Imam još jednu njivu koja je od ove dve udaljena nekih 100m, isto Pionir 0216, sklop je na izgled (nisam brojao) otprilike isti ili za nijansu bolji.
 
О покорици треба мислити у предсетвеној припреми земље....По која већа џомба није на одмет у кишном Пролећу кад спремам увек гледам да некако избегнем такозвани (пепео) у њиви...
 
Nazad
Vrh