Kukuruz 2019

Matic

Super Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
23 Apr 2009
Poruka
31.300
Lokacija
Sremski Mihaljevci
Pomislio sam onako na prvu da ti je ovo pokrovni usev. :osmeh:
 

ratatatui

Član
Učlanjen(a)
30 Mar 2018
Poruka
2.177
Lokacija
turija
Nema te hemije koja ce ti ovo resiti,jedino 4-5lit/kj totala. Prskaj cim budes mogao duze ce mu trebati ,cim sunce sine ima da odradi.
 
Poslednja izmena:

paorpaor

Član
Učlanjen(a)
28 Jan 2009
Poruka
11.681
Lokacija
Tovarisevo
2,4 D + dikamba ce ovo odneti kao da niceg bilo nije :osmeh:
Dodacu verovatno i nesto za sirak kojeg ima tek malo. Ako nenikne kukuruz za 5 dana onda ce ici total.
 

MOMOSARIC

Član
Učlanjen(a)
10 Dec 2010
Poruka
14.122
Lokacija
Nožičko,Srbac;BiH
Znam to odavno da se .4d i dicamba ne preporučuju odmah poslije sjetve , ako je neko radio i siguran je da može , ok . Hoću samo da pomognem.

Što nije radio totalom danas kao i svi drugi ?
 
Poslednja izmena:

mims

Član
Učlanjen(a)
23 Jul 2009
Poruka
6.429
Lokacija
Zrenjanin
Fali mu malo sklopa ali je bolje uživo. Po nekog je mučila kora pa je malo manji.
 

dukej

Prijatelj Foruma
Učlanjen(a)
14 Avg 2007
Poruka
6.854
Lokacija
Srbobran
Fali li mu sklop, lose se vidi ?
Fali mu malo sklopa ali je bolje uživo. Po nekog je mučila kora pa je malo manji.
Upotrebiću ovu priču iz citata da se osvrnem na moje kukuruze... :osmeh:

Ja sam brojao sklop onih mojih kukuruza koje je mučila kora. Da podsetim, na jednoj parceli me je kiša oterala sa setve pa sam nju završio posle nedelju dana. Ovaj prvi deo parcele je imao pokoricu i kukuruz je slabije nikao. Tad je bilo najavljeno nekoliko kiša za koje sam mislio da će razmekšati koru i pomoći da kukuruz izađe napolje, međutim neke od tih kiša su izostale i kad je konačno došla bila je već zakasnila. Kukuruz se bio presmotao ispod kore i kad je pala kiša počeo je da izlazi tako presmotan. One biljke koje su se tek malo presmotale su uspele da izađu i isprave se, ali jedan dobar deo nije uspeo da se ispravi iako je tako presmotan narastao po 5-6 cm iznad zemlje, tj. nije uspeo da izvuče presmotani deo iznad površine. Zaključio sam da kako je glavno stablo raslo da je tako i presmotani list rastao, ali na kontra stranu. I prosto nije moglo glavno stablo toliko da ode u visinu da bi se i list kompletan izvukao na površinu.

Elem, na tom prvom delu je sklop 81.7% (iz deset brojanja na različitim nasumično odabranim mestima), ali i na ovom naknadno posejanom delu koji nije imao problema sa pokoricom sklop nije spektakularan - 88.4%. Kad se uzme u obzir još i to da je na drugoj mojoj njivi koju samo lenija deli od ove, sklop bolji, samo što je drugi hibrid (ZP 606), zaključujem da je ovde dosta kumovala loša energija semena (Pionir 0216)... Imam još jednu njivu koja je od ove dve udaljena nekih 100m, isto Pionir 0216, sklop je na izgled (nisam brojao) otprilike isti ili za nijansu bolji.
 

grunt

Član
Učlanjen(a)
27 Nov 2009
Poruka
7.372
Lokacija
Чортановци-СРБИЈА!!!
О покорици треба мислити у предсетвеној припреми земље....По која већа џомба није на одмет у кишном Пролећу кад спремам увек гледам да некако избегнем такозвани (пепео) у њиви...
 
Vrh