Nego,jel imao ko prosle godine u rodnoj godini pioneer p0725?
Kako se taj pokazao u takvoj godini,nas je lokalna z.z. navukla da sejemo silazni kukuruz,za silazu ali ce nazalost o tog posla biti nista.
Bio sam danas da ga obidjem,pa ono je dzungla...izgleda extra ali kakav je pri branju ili krunjenju?
Odavno nisam sejao veci fao od 450.
Pored njega je kws mikado isto za silazu namenjen,isti dan sejan,ali je klip od njega jos u mlecnom stanju,a od pioneera skoro da je presao za kuvanje.
Imao je kolega lane na donjoj zemlji (imam ga ja u pokusima 12 redi). Dao mu je 86 po jutru na bazi 17% vlage. Ekonomski smo mi bolje prosli sa 80 jutara po jutru jer smo imali suvi a on je morao platiti susenje
- - - - - - - - - -
Imao je kolega lane na donjoj zemlji (imam ga ja u pokusima 12 redi). Dao mu je 86 po jutru na bazi 17% vlage. Ekonomski smo mi bolje prosli sa 80 jutara po jutru jer smo imali suvi a on je morao platiti susenje
Generelno nas atar bolje prolazi sa fao do 400. Konkretno 9903 se vamo masovno sije iako ove godine nesto 9415 imam. Puno znaci kad se 10 dana ranije skida ili se oplodi 10 dana ranije kad dodju one temperature. Iako nema pravila... moze bi u 6. Mj talas od 35 stuonjeva da 5 dana potraje a sredinom 7. Da bude blago vrijeme.