Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zašto je Matiću šteta sejati FAO 300 i 400 na 25+? Šta će da oni daju ako su sejani na 19-20 a suša je? Evo kod mene je FAO 400 sejan na 23-24 i gde između fali biljka ovaj sledeći ima dva odlična klipa i velika. Dakle ako ih u 1m ovako na 24 treba biti 4 ovako ih ima 3. Ali ovih 4 daje po jedan klip a ova 3 daju 6 klipova koji su opet veći i samim tim imaju više zrna. A to bi bilo kao da je sejan na 16,5 i da da 1 klip. Ne znam Matiću možda grešim i možda mi je loša logika. Nije mi namera da ti protivurečim. Msl nema ljutnje samo razmena mišljenja. Možda i ja nisam u pravu.
Fix hibridi imaju manje više ujednačenu veličinu klipa a to znači da ga treba posejati što gušće, naravno do neke granice a kod flex veličina klipa više varira sa menjanjem gustine - što redji to veći klip ali, isto kao i kod fix, u nekim granicama. Nisam siguran ali mislim da dkc tako označava hibride.Milovane ako može objašnjenje za ovo flex i fix.
Mora 5god. za redom da bi izvukao prosek sta je bolje, ni jedna godina nije ista.Uzmes jednu parcelu I podeli je na dva sklopa,redji I gusci.Na jesen ti se sve kaze sta da radis
Mora 5god. za redom da bi izvukao prosek sta je bolje, ni jedna godina nije ista.
Odma se moze prepoznati ko je neiskusan sa kukuruzom. Cim pominje 2 klipa na 20 cm.