talianu
Član
Jeste baš smo se sreli tada i komentarisali.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Probaj da upalis,vatra ce sve to resiti.Jel prskao neko insekticidom zbog zlatice? Jedna parcela pokazala je znake zaraženosti, čuo sam da postoje insekticidi kojima se poprska oranje i odmah posle toga predje i obradu, u mom slučaju sa rotodrljačom i to kao djeluje da pobije zlaticu (diabrotica). Ako to funkcioniše planirao sam to uraditi na toj parceli (0,8ha) pošto ne mogu mijenjam usjev, pšenica je toliko jeftina u otkupu da ne može da pokrije troškove sjetve, soju i ječam niko ne otkupljuje, od nekih trava takodje nema ništa jer neću imati stoke a i to se ne može prodati. Jedino kukuruz još može nekako da se proda tako da mi je jedina opcija da trujem tu gamad ako je nekako moguće.
Nije istina da sam mnogo kukao ove godine, mnogo sam vise kukao prosle i pretprosle godine.Koliko je peet bio kukao za kisom,ja sam imao utisak da je juzni banat u pustinji,po prinosima koji se pisu i nije nas tako.
Sobzirom koliko je kisnuo u tom delu atara to je super.Рајфајзен хибриди Уликс и Твитор влага 13,6 и 14 принос лошији 9,5т/ха Твитор нешто бољи али доста изломљен.
Да Сале јесте мислио сам да ће бити мање задовољан сам ,али у поређењу са овим приносима овде је лошији.Sobzirom koliko je kisnuo u tom delu atara to je super.
Ja zadovoljan...do sad se kretalo od 6.5t po kj do 7.5...0725i dalje i tatamata što se tiče prinosa...e sad ostalo mi još al tu očekujem dosta manje tako da ko zna kakav će biti pronos do kraja...i sva sreća pa sam našao kupca za izgoreli kukuruz,jbg na jutroi frtalj 8.5 t,pa nije mi za baciti,i to sa vlagom...ma kojom vlagom...