Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nije bila velika 60 ari izaslo oko 1300kgAca97 i kolika je parcela i koliko kg je bilo na kraju kad si završio? Bolje da je obrao ručn Ne bi ga koštalo ništa a za pola dana bi završio sve kako je retko. Po meni bolje da nije sejao.
A što se tiče paljenja svega po njivama ja sam protiv toga. A vi po Vojvodini stvano ne možete da se odbranite od toga da li će neko da prođe i zapali (vlasnik, ili onaj koji rentira ili ovi što pabirče ili ko zna ko već). Kod mene baš slabo toga ima. A i bila zu upozorenja i na lokalnom radiju i Tv da onaj ko pali neće imati pravo na subvencije naredne 3 godine. Samo je problem da se dokaže ko je to uradio.
Ne znam kako je kod vas ali kod nas ko nije u sistemu PDV dobije na cenu kukuruza PDV po stopi od 8% i to ostaje vlasniku kukuruza.Ništa ako nisi u pdvu dobijaš sam tih 220. Nebi ni trebalo da te zanima kako ide za one koji su u pdvu , ali evo da ti najjednostavnije pojasnim . To što dobiju "plus pdv" isto nije njihovo jer to na kraju mjeseca plaćaju državi . Najprostije rečeno oni koji su u pdvu mogu samo dio toga da dobiju , tj onoliko koliko su platili pdva na troškove sjetve . Tj ostaje im pdv od sjemena,djubriva , nafte i hemije . Za toliko se ne isplati ulaziti u sistem ako nemora.