Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Oš da ti nacrtam?Meni samo nije jasno kako uspe neko repicu da poseje do prvog reda tvog kukuruza.![]()
Komšija nemože da poseje do tvog reda kukuruza sem ako gleda u staklenu kuglu pa vidi u budućnost gde ćeš ti staviti prvi red tvog kukuruza na proleće,ili ako je repica prolećna(u šta sumnjam),može jedino do tvojih kukuruza samo u jesen da poseje kada su već tvoji kukuruzi bezmalo za branje tako da ta jadna mala repica nemože da zasenči tvoje kukuruze od 3 metra,a za ostalo gore sam napisao ako si ti siguran u tvoje međe plug,spremač i mirna bačka...Oš da ti nacrtam?
Nije tačno! Ove godine jeste tako ali uglavnom nije. A na kraju krajeva kad repica počne da tera u visinu ona prvo zaguši usev pored a rutava nastupi kasnije. U takvoj situaciji obično nastrada samo prvi red komšijskog useva.Kod repice obično bočne redove i ovako urniše rutava buba tako da tu nema ništa
Je l vidiš da može?
Ima takvih bisera svugde, imam spartac sa sklopivim kranjim baterijama i kad je komsija OK taj prohod do njih dizem za svaki slucaj gde ocenim da ce biti tesno, a ako vidim da je red poceo na kamenu i na kraju ide u moje e tu spustam od starta i ne okrecem se.Sećam se svoje prve godine setve kukuruza... Sejem prvi prolaz pored komšije (takođe kukuruz bio) koji seje bez navigacije ali kao da je sa navigacijom... i posejem onako kako bi i svaki drugi početnik-amater posejao. I kad sam se skontao šta sam uradio,kažem ja njemu: kada špartali vaš kukuruz, secite moj red kukuruza nije nikakav problem! Još uvek sam loš u tom prvom prolazu ali gledam da se odbijem od komšije,ako već krivudam.
Neško,ti očigledno nisi video kako izgleda međa repica-kukuruz....
Mislis najgori u smislu prinosa ili najgori u smislu otezane zetve?Neverujem da ce to sto se navalio sniziti prinos ,bar ne znacajnoDkc 5031 vetar ga nakrivio.![]()
- - - - - - - - - -
Na toj njivi mi je bio najbolji a sada ce biti najgori kukuruz.Na ovoj slici jos i nije tako strasno zamrsen
Mislim da od diabrotike ne budu sve krivine u jednu stranu, a ovde se vidi da su sve krivine u jednu stranu tj u pracu vetra.Zar nije ovo od Diabrotike?
Mislis najgori u smislu prinosa ili najgori u smislu otezane zetve?Neverujem da ce to sto se navalio sniziti prinos ,bar ne znacajno