Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Oš da ti nacrtam?Meni samo nije jasno kako uspe neko repicu da poseje do prvog reda tvog kukuruza.
Komšija nemože da poseje do tvog reda kukuruza sem ako gleda u staklenu kuglu pa vidi u budućnost gde ćeš ti staviti prvi red tvog kukuruza na proleće,ili ako je repica prolećna(u šta sumnjam),može jedino do tvojih kukuruza samo u jesen da poseje kada su već tvoji kukuruzi bezmalo za branje tako da ta jadna mala repica nemože da zasenči tvoje kukuruze od 3 metra,a za ostalo gore sam napisao ako si ti siguran u tvoje međe plug,spremač i mirna bačka...Oš da ti nacrtam?
Nije tačno! Ove godine jeste tako ali uglavnom nije. A na kraju krajeva kad repica počne da tera u visinu ona prvo zaguši usev pored a rutava nastupi kasnije. U takvoj situaciji obično nastrada samo prvi red komšijskog useva.Kod repice obično bočne redove i ovako urniše rutava buba tako da tu nema ništa
Nemože on do tvog prvog reda da poseje,možeš ti samo do njegove repice...Zašto???Zato što se repica seje u jesen a kukuruz u proleće...Ili trebao si reći da je ušo u tvoje ili na među jel ovako ko se malo razume u poljoprivredu smešno mu zvuči...Razumem ja tebe šta pričaš u vezi senčenja,ali meni nešto prošle godine zasenčilo sve parcele a verujem i tebi pa kome da se žalimo???Je l vidiš da može?
Ima takvih bisera svugde, imam spartac sa sklopivim kranjim baterijama i kad je komsija OK taj prohod do njih dizem za svaki slucaj gde ocenim da ce biti tesno, a ako vidim da je red poceo na kamenu i na kraju ide u moje e tu spustam od starta i ne okrecem se.Sećam se svoje prve godine setve kukuruza... Sejem prvi prolaz pored komšije (takođe kukuruz bio) koji seje bez navigacije ali kao da je sa navigacijom... i posejem onako kako bi i svaki drugi početnik-amater posejao. I kad sam se skontao šta sam uradio,kažem ja njemu: kada špartali vaš kukuruz, secite moj red kukuruza nije nikakav problem! Još uvek sam loš u tom prvom prolazu ali gledam da se odbijem od komšije,ako već krivudam.
Neško,ti očigledno nisi video kako izgleda međa repica-kukuruz....
Mislis najgori u smislu prinosa ili najgori u smislu otezane zetve?Neverujem da ce to sto se navalio sniziti prinos ,bar ne znacajnoDkc 5031 vetar ga nakrivio.
- - - - - - - - - -
Na toj njivi mi je bio najbolji a sada ce biti najgori kukuruz.Na ovoj slici jos i nije tako strasno zamrsen
Mislim da od diabrotike ne budu sve krivine u jednu stranu, a ovde se vidi da su sve krivine u jednu stranu tj u pracu vetra.Zar nije ovo od Diabrotike?
Mislis najgori u smislu prinosa ili najgori u smislu otezane zetve?Neverujem da ce to sto se navalio sniziti prinos ,bar ne znacajno