danger
Član
Nigde nisam trazio savet dal da posejem soju ili kuruz.......
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Imam parcelu gde je islo 400kg uree po ha,razlog je ogled,a i gazda najavio da ce sejati on d narednegodine,pa nisam hteo da unosim npk....Na toj parceli od 23 ara je dobio 100kg lincer KAN-a. Crn je kao zemlja,ja mislim da je zbog toga isterao toliko
Tj 500kg KAN po ha
Tesko da ce biti nesto,sto ne probas soju 000 na taj kukuruz
Ovo me interesuje...Šta je bio razlog neuspeha???Probali kod nas u proleće posejati kukuruz u preoranu samoniklu repicu,koja je bila preretka,pa ništa od njega. A tek postrno.....
Nisam najbolje razumeo kada je preorana repica u jesen ili u proleće???Jel meni je plan što nikne iza kombajna da ostavim da naraste do oktobra-novembra i uzorem zimsko i u proleće da posejem kukuruze...E sad svi različito govore o repici kao predusevu,neko kaže da je dobar predusev za sve,neko kaže ne trpe se sa uljaricama(soja,suncokret) u plodoredu pa čak sam i ovo čuo da nevalja kukuruz posle repice...Mozda je repica popila svu vodu?
Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
Ja sam shvatio da je preorano u proleće.
Imam jednu soju pored komšijske repice. Prvi red soje do repice je na nivou par troliski, prosto ne raste kao ostatak njive. Ja sam zaključio, onako logički, da repica popije svu raspoloživu vodu. E to razmišljenje (koje možda i nije tačno) sam preslikao na tu preoranu njivu, prosto sam mislio da je repica tokom proleća iscrpila vodu iz zemlje, plus onda prolećno oranje itd....
Tacno je da repica bas nije neki sjajni predusev. Komsija do moje njive imao prosle godine repicu.Ove godine kukuruz sejan isti dan, njegov nizi sigurno pola metra nego li moj. Celo prolece njegov imao kostantno antocijan boju. Kao da je u stresu od hladnoce , dok ni jedan okolni kukuruz to imao nije. Praticu do kraja sta ce i kako ce izgledati klip i prinos.Ja sam shvatio da je preorano u proleće.
Imam jednu soju pored komšijske repice. Prvi red soje do repice je na nivou par troliski, prosto ne raste kao ostatak njive. Ja sam zaključio, onako logički, da repica popije svu raspoloživu vodu. E to razmišljenje (koje možda i nije tačno) sam preslikao na tu preoranu njivu, prosto sam mislio da je repica tokom proleća iscrpila vodu iz zemlje, plus onda prolećno oranje itd....