Kukuruz 2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sa ovom kisom sto je pala sinoc kod nas kukuruzi sejani rano a da predusev nije repa dace zadovoljavajuc prinos.Kad to kazem mislim na 5+ t po kj.Za ove druge kukuruze da bi bilinprosecni treba jos dosta vlage i uslova da binse vratili na kolosek.

fear taj P216 jako dobro podnosi sušu,jedan od najboljih po tom pitanju pionirovih hibrida.

Nije tacno da nema podgorelog lista,ima ga bar 30% ovo je slikano uvece a preko dana je sav uvijen kao da ga nema,kisa je pala pe 40dana i to malo a ovo nije ni blizu kako treba da bude,pola njive ima preko dva metra pola ispod dva metra visinu,zemlja je ispucala jos pre mesec dana.Ako kisa ne padne za 5dana ovde ce prinos biti 30% od normalnog jer sada je bas kisa najpotrebnija,Ja nemogu da kacim slike koje nisu moje,ovakvo je trenutno stanje,nemam nameru da bilo koga zajebavam jer moj hektar je sitnica u odnosu na ostale ljude,Bilo je godina kada nisam imao ni za seme,izgori sve zivo.Ali bitna je njiva,nemoze kukuruz biti dobar tamo gde ima sljunka ili peska i gde je retka zemlja,moze ali nemoze u ovakvim uslovima.Imam i na drugim parcelama p9911 i situacija nije najbolja.
evo ovo je sada slikano na drugoj parceli.
19866197_1541005919295492_59726953_n.jpg
19965077_1541006195962131_135693133_n.jpg
19883433_1541006505962100_1278202243_n.jpg

Ti ces sad da mi objasnis gde moze i ne moze kukuruz!!!
Nemas ti pojma sa zivotom kad me teras da ti ovako odgovorim sta je susa i sta je podgoreli kukuruz!!!
Zato iritiras tvojim neznanjem, sve ostale koji imaju mnogo losije kukuruze od tih tvojih kojima apsolutno nista ne fali!
Evo sad cu slikama da ti demonstriram sta to znaci beda pa da cutis i ti i ostali koji kukaju bez potrebe!

Da , da to mu je kao hibridna osobina . Pretprošle godine pametnjkovići skontali na koji način da nas ubijede da nije loše ako se suše donji listovi . Uzeli na glavnom ogledu , u kišnoj godini , odrezali donje listove da pokažu kako ne utiče na prinos . Ja se naravno javim da ukažem kako to nije isto , odrezati zdrave donje listove i kada se osuše sami . Ako smo sisali vesla nismo jeli čamce .

Nosicu se ja muski sa ovom bedom, ali eto idu mi na ... neki sa nekakvim glupim postovima kojim zajebavaju neke ljude gde je stvarno beda! Sto je najgore jos savetuje gde i kako treba posejati a kad ono posejao hektar ukupno!
Zeljko izvini druze ali stvarno vodi malo vise racuna! Ja razumem da ima i mladih i neiskusnih i svakakvih na forumu ali ipak niko nije savrsen da sve zna! Eto i meni se desava :osmeh:
Eto i ja ponavljam da sam mogao za ovaj Dekalb ruku u vatru gurati i da od kad ga posejem ovakvo sranje nije mi pruzio!
Nisam se jos zakleo da ga u zivotu vise necu posejati i da cu pljunuti po njima na svakoj promociji u okolini do posle skidanja ali otom potom!:ppozdrav:

Trska je to po kanalu!
Ali ima u blizini i zelenih kukuruza!
Da, da cici, upravo tako, prvo je uvrnuo listove cuvajuci se od sunca da pi posle pokleknuo da vise ne bude tako blizu sunca!

I to mi je čudno ima trske znači niži teren i tako da popuši kukuruz,kod nas tako izgleda na visokim zemljama...

Ljudi morate shvatiti jednu stvar, susa je stvarno ucinila svoje pored velikih vrucina i vruceg vetra ali ima kukuruza po ataru koji se jos drze i to dobro, medjutim ne zovu se kao moji
Dekalb je puko prvi i najgore izgleda.
Evo ovde pored mog 4717 je jedna parcela kws Konsens koji skoro da ne zna za susu!
U uslovima proizvodnje kao sto je bila prosla god. prilikom vrsidbe i da je rodio za nijansu manje 4717 opet bi potukao ovaj konsens zbog manje vlage!
Ovakve uslove ne da ne moze da se nosi sa njima vec je crko skroz!
Uh, kad budem se sreo sa Dejanom njihovim promoterom za j. Banat!!!
215aa09eddb5915b23dd9d59cf0806d1.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne bih nikog da branim, ali to sto su zeleni nista ne znaci. Te famozne 2012 imao sam jednu parcelu od 4kj dkc 5276.Komsije me zaustavljale da me pitaju sta sam sejo, da se oni slucajno ne bi za.... . I levo i desno par parcela od mene su bili kukuruzi, bilo je i Pionira i ZP-i NS-a, As-a. Najblizi rod mom je bio 1800kg po kj ja sam imao 2500 a najzeleniiji nije imao nista.

Evo sad se sjeti 2011. , koja je kod mene bila gora nego 2012 . Iskopao sam video iz žetve kukuruza dkc je bio sigurno mislim onaj 440 ili je bio 5276 . Obratite pažnju na visinu kukuruza . Taj je dao oko 3.5t/ha zrna , a bilo je visokih totalno koji su tarupirani , silirani da se vlasnik zavara ili su davali 1 do 2 t/ha.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh