Rasipačem-ciklonom.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
A kod mene 9903 bio dobar. Mnogo bolji od 9486 a možda i od 9721.I ja sam imao Pionir 9903 iz Francuske, katastrofa je bio.
Druze ako dodje kao prosla godina nebitno je da li imas 12t/ha ili 13t/ha, AKO moze i tolika da bude razlika u prinosu u odnosu na FAO grupu, ali kad dodje ovakva godina tu onda znaci saranje po grupama.Po meni, treba sejati razlicite fao grupe, a ne samo 600+. A sa druge strane, u manjim fao grupama ce biti manji rod ako bude kisna godina.
I ja sam imao Pionir 9903 iz Francuske, katastrofa je bio.
Ja sam imao oko 1,5 t/kj na strnjike koje su dosta kvalitetno uzorane ,možda nisam orao na 40 cm ali oko 30 .Možeš orati duboko do Kine ako ne uradiš druge stvari kako valja .Moram ti skrenuti pažnju na još jednu stvar .Onaj od gore ,ima najbolju agrotehniku .Ako on zataji ,džaba sve naše agrotehnike.Nikom ne bih želeo da doživi sušu kao što je vladala u potezu Kikinda Novi Bečej Zrenjanin.Verovatno ima još područja pogodjenih sušom ali ovaj deo je najgore prošao.Kod mene 5,5t /kj ili 9,5t/Ha sa 16% vlage (okrunjen i na vagi). Sijan na 24cm, strnjiste i poorano na 35-40cm (18 coli plug) , a tamo gdje je pooran kao macku za rep kad vuces po njivi rodio 1,5t /kj , nisam ja orao.
Obavezno navesti da li je priprema izvršena sa duplim točkovima i da li je orao ravnjak ili obrtač, jer ovde na forumu i te dve stvari utiču na prinos.A koliko si duboko orao?To će ubuduće biti neizostavan podatak prilikom iznošenja prinosa.