grunt
Član
Kolega ne zajebavam se ozbiljno pišem...Sutra berem Ns 7020 baš ću videti jel čemu,mada na oko je bolji od zp-a jer sam pored te njive koju sutra berem imao 555
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kod nas su svi pukli, treba se vratiti na NS
A da kacimo zitni heder? Bil ondak pokupili vise klipova sa zemlje? Salim se malo,nasta smo pali kad moramo pabirciti...
200g klip. 5 klipova u kilu. 2500 klipova / 7.25 sati (pola sata za jelo i 15min u podne). 345 klipova na sat. ili oko 6 klipova u minut. Mislim da je moguce.
Sto sala,ja bih ipak uvek probao masina da odradi taj posao ,nego pabircenje.Ima sto nacina,adaptacija itd ,sve za polegnut kukuruz.A da kacimo zitni heder? Bil ondak pokupili vise klipova sa zemlje? Salim se malo,nasta smo pali kad moramo pabirciti...
Mlađi skidaju ovaj kukuruz.DKC je dao oko 900 kg /kj a kombajner kaže "Pionir se usro"Na 6 jutara će biti 2 bunkera od Z142.Iako je celo leto izgledao kao kaktus,DKC se na kraju izborio da sledeće godine bude vodeći u setvenoj strukturi kukuruza,na našim parcelama.Parcela visoka I klasa.Atar prema Melencima ,kišu dobio krajem maja i posle po 2-3 litre u više navrata.
3 kj pionir (ne znam koji ) na predusevu kukuruz ,3 kj pionir predusev suncukret(ne znam koji ) ,4 kj Dekalb 5222 predusev suncukret.(Rale napiši koji su Pioniri )
Sa desna na levo .Pionir na kukuruzištu .Druga dva pionir na suncukretištu i ostala 4 Dekalb na suncukretištu.
Klipovi su sa istog dela parcele .Ima jalovih u svakom hibridu ,možda 15-20 %